reklama

Krém na zdobenie torty


reklama

Dobrý deň

Chcela by som Vás požiadať o radu. Rada by som ozdobila tortu krémom (tak nejako ako na obrázkoch) ale neviem aký krém je na to najlepší, aby držal tvar a nestekal. Bola by som Vám vďačná keby ste mi napísali nejaký osvedčený krém ktorý je aj chutný.

Ďakujem za odpovede

 


reklama


reklama

Robila som spodné poschodie svadobnej torty zdobené presne tak isto, ako je na druhom obrázku. Najskôr som som skúšala bielkový krém, lebo som potrebovala jemný ružový a nechcela som, aby mi žltkastý krém (napr. šľahaný nad parou) zmenil farbu na marhuľovú. Krém bol krásne biely, zdobilo sa dobre, ale rodina sa zhodla, že je chuťovo príšerný. Tak ma to odradilo a zdobila som krémom nadstaveným múčnou kašou - v 250 ml mlieka uvariť 2 lyžice hladkej múky a dva vanilínové cukry. Vyšľahať maslo s cukrom, pridať vychladnutú kašu, prípadne potravinársku farbu. Zdobilo sa mi výborne, tortu mám v albume. Krém som dochutila trochou rumu. Nech sa ti darí. Slnko

Ďakujem veľmi pekne, ale ešte by som vás chcela poprosiť približne koľko masla a cukru treba na tento krem aby sa mi náhodou nezrazil keď bude menej masla a viac kaše

Ja dávam na uvedené množstvo jedno maslo - 250 g a 150 g mletého cukru, nezrazil sa mi ešte nikdy, dávam ho do medových rezov, do torty nie, iba na toto zdobenie som ho použila. Keby náhodou, tak prileješ lyžicu rozpusteného masla a vyšľaháš, prípadne nahreješ celý krém. Nech sa darí Slnko

1l vody varime s 500g krystal cukru,ked vrie vlejeme v 3dcl vody rozmiesany gustin,cele balenie(200g),uvarime puding,zahladime vrch a nechame vychladnut,pozbierame zvrchu supku,zaslahat vanilku,rum,1kg tuku(maslo,palmarin......)krem je krasny biely,vyborne sa s nim pracuje,
reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama