Dobry den
neviete mi niekto poradit aku cokoladu treba pouzit na ozdoby dekoracie?
skusala som len sa vsetko lame treba ju nejak specialne upravit ci co,
vid.:Čokoladové dekorácie 1/3 - ako vyrobiť dekorácie z čokolády
za kazdu radu dakujem
Kategória:
Podkategória:
Dobrý večer,
na výrobu čokoládových dekorácií treba čokoládu upraviť - volá sa to temperovanie čokolády. Postup temperovania je uvedený napr. aj na stránke: https://kolacovna.sk/temperovanie-cokolady/
Na výrobu čokoládových dekorácii používam belgickú čokoládu Callebaut.
Školenie zamerané na prácu s čokoládou robí dosť často p. Jožka Zaukolcová v Púchove
pre mna daleko
no a robi sa to teda z cistej cokolady?ked som videla ako to robia prislo mi to ako guma
áno, z čistej čokolády.... na tom videu to vyzerá, že to ide veľmi ľahko, ale robia to profesionáli... robia to na mramorovej doske, tá je ideálna pre prácu s temperovanou čokoládou....
Ahoj, práca s čokoládou je hotová veda. Pokiaľ ale nemáš skúsenosti alebo ich máš málo tak existuje aj "skratka" pre temperovanie čokolády pre začiatočníkov: zober si napríklad 300g čokolády, nalám na menšie kúsky, do plastovej nádoby daj 200g (2/3) a ohrievaj v mikrovlnke na najvyššom stupni 2minúty - pričom každých 15 sekúnd čokoládu premiešaj. Po tých 2minútach prisyp zvyšnú čokoládu 100g (1/3) a miešaj pokiaľ sa čokoláda úplne rozpustí - to bude trvať cca 5-10minút. Takto spracovaná čokoláda je pripravená na prácu ako čokotransfer, filigrány a podobne.
x