reklama

Torta


reklama

Ahojte,manžel bude mať narodeniny,chcela by som mu upiecť tortu..moju prvú:-)....rozmýšlam nad parížskou šlahačkou s mascarpone ako plnku a keby som dala do toho banány bolo by to ok?

reklama


reklama

určite áno. Ja som už pár krát robila parížsku šľahačku a do toho mascarpone a chutí to super.. ešte trochu kávy a likéru, alebo podľa chuti :-) .. myslím, že s banánmi sa nepokazí nič, chuťovo to k sebe pasuje :-). Nech sa zadarí :-)

Ďakujem gongolka,ešťe sa spýtam,korpusy treba natrieť aj s džemom?Alebo aspoň jeden?Vrch a boky torty mam natriet s tou plnkou a nato čokoládu?Alebo ako?Ďakujem

Ja väčšinou korpusy polievam osladenou kávou a keď malej tak prelejem rozriedeným džemom alebo sirupom a na to ešte pretriem džem.. Ale s džemom nepokazíš nič. Ja potieram komplet celú tortu a keď to zatuhne tak dávam ganache a na to poťahovku alebo keď nepoťahovaná tak len polej s čoko (pridávam do rozpustenej čoko aj maslo)  :-)

Ja som teraz robila bielu parizsku slahacku s mascaarpone a je to tiez super..sice take sladsie ale fajn..supla som tam maliny.. Inak odporucam aj parizsku slahacku z ladovych gastanov ;-) to je tiez mnamka..

hej aj biela je super, len treba fakt niečo kyslejšie na stiahnutie tej sladkej chuti... :-)

z tých ľadových gaštanov určite vyskúšam.. robila som tak s kinder čokoládkami a to bolo tiež veľmi chutné :-)

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama