Ahoj. Ja používam mascarpone vymiešané s cukrom (podla chuti). Dávam hrubšiu vrstvu aby to neoschlo a nepopukalo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj. Ja používam mascarpone vymiešané s cukrom (podla chuti). Dávam hrubšiu vrstvu aby to neoschlo a nepopukalo.
Ahoj MYŠKA B. ďakujem ti mám všetko ostatné doma len nie mascarponeTorta bude robená v guľatej forme 31 cm priemer a výška už po naplnení cca 9-10 cm ,Miši koľko by som potrebovala gramov mascarpone? a obtieraš napr.2 -3x po tenších vrstvách?alebo dáš len 1 vrstvu hrubú na prvý krát?myslíš žeby to vydržalo až do
toho utorka nepopukané?
Ja som teraz robila s priemerom 26 cm a použila som 600g..... Dala som ho do cukrárskeho vrecka bez špičky a naniesla po torte asi v 1cm hrúbke a potom uhladila.... Do utorka či vydrží som si neni istá ale možno ak by sa zabalila torta do krabice aby na ňu nešiel priamo chlad tak to by mohla vydržať.
Ďakujem ešte raz za pomoc vám obom,niečo probnem
Mascarpone by som tortu potrela až v utorok ráno pred odovzdaním. To stihneš aj s čokoládovou ganache , je to otázka pol hodinky. Urobíš ganache, kým sa narańajkuješ a vypijes kávu, potrieš tortu, je akurát. Pred tým by som naplnenú tortu zabalila do fólie a nechala v chladničke. Výborný je aj krém parížska šľahačka s bielou čokoládou - 500 ml šľahačky, 150-200 g čokolády, nechať do rána v chladničke, ráno pridáš mascarpone - 250-500 g a troška Creme Ole vanilka. Nech sa ti darí.
1 bielko + 40 gr cukor vyšláháš nad parou do hustnutia a ked dáš preč ešte šľaháš aby to vychladlo a potom prišľaháš vyšľahané 250 gr maslo a to ti vydrží ,nech sa ti darí
Gitka na 1 bielko tolko masla????
Ja dávam na 1 bielok 50 gr cukru a 80 gr masla. Na jednu tortu potrebujem minimálne z 3 bielkov. Záleží od veľkosti torty.
Na tento krém som zabudla, je krásne biely, na potretie najmä svadobných tortičiek, kde nechcú poťah ideálny. Ale, nám veľmi nechutil...
Ahojte cukráročky ,prosím vás o radu,Kamoška chce tortu až na utorok-večer ju bude krájať.Ja ju musím mať hotovú už v nedeľu večer a tu neviem, ako ďalej.Idem robiť 3x vanilkový korpus,2x čokoládovú plnku + banány.Namiesto poťahu chce buď biely krém alebo žltý a týmto krémom obtreť celú tortu a potom ganache čokoládovú s ,,kvaplami".Ovocie si uloží v utorok sama.Mám dylemu z čoho ten krém mám spraviť,aby neobschol a vydržal do utorka na tej torte,kedže si príde pre ňu v ten utorok ráno a ja ju naplním a dokončím už zajtra - v nedeľu. .Krémov mám niekoľko,ale ani jeden som takto nepoužívala,prosím vás ak máte osvedčený typ na nejaký krém biely alebo žltý budte také zlaté a napíšte mi ho,Ďakujem veľmi pekne za rady aj za recept pekný deň prajem,nech sa vám darí !