reklama

Krajka magic dekor


reklama

Ahojte. Potrebujem upresniť nejaké informácie ktoré som sa dočítala V diskusiách O krajke magic dekor. Kúpila som si ju A nedočkavo hneď išla Z malej dávky skúsiť , Okej všetko sa celkom podarilo až na to že že som natrela dva rady krajky A jedna bola zoschnuta A druhá pekne elasticka. Čo mi ale nieje jasné že som nechala aj tu peknú elasticku krajku na linke A tá tiež zoschla, tak ma napadá či mi to nezoschne aj na torte? Chcem to spraviť prvý krát ale bojím sa že zoschne na torte A nebude sa to dat ani krajat . Bola zle urobená alebo sa má inak skladovat? Vo fórach som sa dočítala že si robia aj dopredu krajky A potom neskôr ich použijú . Neviem teda že kde som urobila chybu A najradšej by som počula nejaké skúsenosti S tym práškom ako tohoto funguje , keďže idem robiť tortu nie pre moju rodinku. Ďakujem :)

reklama


reklama

Ja keď si dopredu urobím krajku, tak ju uložím medzi dva papiere na pečenie a ten potom vložím do sáčku a dobre uzavriem. Krajky zoschnú na vzduchu. Ak mám dlhšiu krajku, vložím medzi dva papiere na pečenie, tie obtočím okolo pohára /aby sa nelámali alebo nepokrčili/ a ten vložím do sáčku a uzavriem. Ak krajka moc zoschla dá sa zachrániť, ak ju krátko podržíš nad parou a hneď prilepíš na tortu... na torty krajky lepím tak, že tortu potriem čistou vodou /jemnučko/, po prilepení krajka už nezoschne.

Ďakujem . Ja som pred tým skúšala domácu krajku zo želatíny A tiež som ju lepila potretiM vodou A zoschla mi na torte tak preto sa obávam , ale tak snáď tento originál prášok má inU konzistenciu aj . A teda ten sáčok máte nejaky špeciálny ? Že to V ňom nezoschne , lebo obyčajný sáčok neviem ako by som dobre uzavrela aby tam nešiel vzduch , neviem teda vobec :D radšej sa pýtam :)

Zo sušeného mlieka aj mne zoschla na torte a začala sa odchlipovať, tak už z neho nerobím. Magic Decor je úplne iná liga v tomto... a sáčok stačí aj obyčajný mikroténový, vzduch vytlačiť rukami čo to pôjde a sáčok napr. na vrchu zauzliť alebo stiahnuť gumičkou. Keďže je krajka medzi dvomi papiermi, tak sa toľko vzduchu ku nej nedostane...

Presne takto som to spravila ;) dúfam že do piatku to bude ok A že sa mi to celé podarí :) Ďakujem pekne za rady ;)

ja používam len magic dekor, s ním sa mi robí najlepšie... suším si to v rúre cca 8 min na 100stupňov s ventilátorom... tiež mám takú skúsenosť, že ked to čo i len dve minúty po vybratí z rúry nechám v podložke, tak to oschne troška viac ako ked to vyberám hned... takže to chce odkukať si čas... aplikujem hned... v chladničke to práve naťahá vlhkosť a dá sa teda aj dodatočne prilepiť, ak to dobre neprichytí...

Takze keď už bude na torte tak je malá pravdepodobnosť že zoschne Áno ? :D ja som raz skúšala aj tu domácu od bohusa zo zelatiny A tá mi teda zoschla aj na torte A strašne zle sa to krajalo tak preto mám tersz obavy že sa mi stane to isté.

 pre mna je uplne top pizi e merleti je este  lepsia ako magic decor. vrelo odporucam 

http://www.peceniesrdcom.sk/PIZZI-E-MERLETTI-300g-d291.htm?tab=description

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama