reklama

Obrázky - jedlá tlač


reklama

Pekne zdravím cukrárky,

CHCEL BY SOM SA SPÝTAŤ, ČI BY MEDZI VAMI NEBOL ZÁUJEM O OBRÁZKY PRE JEDLÚ TLAČ. Z vlastných skúseností viem, že nie vždy je možné nájsť obrázok, ktorý človek potrebuje; zo zvedavosti som si prebehol aj webstránky, kde ponúkajú tlač jedlých oplátok a tam si už veru nie je vôbec z čoho vyberať.

Ja nie som cukrár, ale sem-tam pomáham mame, keď robí torty a potrebuje na ne dať jedlé obrázky. A keďže ona pozná ďalšie cukrárky, tak občas treba niečo vytlačiť aj pre nich. Nie vždy, ale dosť často však treba obrázky/fotky ešte upraviť - buď to tak chce ten, komu sa pečie alebo cukrárka.

Keď máte fotku alebo obrázok, ktoré treba iba vytlačiť, tak to je jednoduchá záležitosť. Ak obrázok nemáte, tak sa dá vždy niečo nájsť na internete; pri obohraných veciach to fakt nie je problém (Máša, Ľadové kráľovstvo atď.). Keď už je potrebné nájsť napríklad kamión konkrétnej značky a farby, tak to už zaberie dosť času prehrabávaním sa po webe a človek často nakoniec zistí, že na internete zďaleka nie je všetko. Ak sa konečne aj niečo podarí nájsť, tak to často potrebuje ešte dodatočne upraviť.

A k tomu smerujem... Ja sa vo voľnom čase venujem grafickému dizajnu, takže ak je potrebné na fotke/obrázku niečo upraviť - buď drobnosti (doplnenie textu, úprava farby, orezanie), alebo aj zložitejšie vecí (fotomontáž, grafické zásahy priamo do originálneho zdroja, vytvorenie počítačovej ilustrácie atď.), tak prichádza rad na mňa a záleží len na fantázií ako má finálny obrázok/fotka vyzerať.

Síce práca s grafikou pre torty nie je mojou doménou, venujem sa grafike zaujímavejšej skôr pre chlapov (šport atď.), ale ináč ma baví hrať si s grafickým dizajnom v akejkoľvek oblasti. Preto ma napadlo, aj vďaka mojím skúsenostiam pri tlači jedlých obrázkov, či by medzi cukrárkami, prípadne aj necukrárkami (ktoré, len potrebujú jedlý obrázok) nebol záujem o "pomocnú ruku" v tomto smere.

Napríklad, ak by niektorá potrebovala nejako upraviť obrázok/fotku - doplniť text, doplniť alebo vystrihnúť niekoho z fotky, alebo neviem čo - stačilo by mi dať vedieť ako si to predstavujete a už by ste sa o to nemuseli starať. Alebo ak by ste napríklad potrebovali nejaký obrázok, ktorý je problém nájsť na internete, našiel by som ho za vás, prípadne by som ho mohol priamo namaľovať/vymodelovať na počítači a nemuseli by ste zabíjať čas hľadaním na webe.

Neviem, možno to väčšina vôbec nepotrebuje, ale určite by to niekomu mohlo pomôcť. Už len, keď človek potrebuje nájsť nejaký netuctový obrázok, tak pri tom zabije kopec času. A nehovorím o tom, keď je potrebné urobiť nejaké úpravy fotky/obrázku; to už k tomu potrebujete ovládať aj nejaký grafický software. Niekedy chce človek na tortu fotku a dá vám takú starú, ktorá už nevyzerá vôbec dobre - vtedy zvyknem odstrániť nejaké škvrny, upraviť pozadie (aby napr. ladilo s poťahom torty) a celkovo dať fotke ostrejší a farebne vyváženejší vzhľad. Alebo keď treba urobiť text (buď niečo krátke do obrázku, alebo aj dlhé básničky na celú stranu), tak stačí málo a dá sa to urobiť naozaj štýlovo. Čo som našiel v ponukách s jedlou tlačou, tak tie texty vyzerajú úplne fádne a tuctovo, ale popravde tie vecí, ktoré som mal možnosť tlačiť pre cukrárky, tak aj tým skôr stačili len také obyčajnejšie texty. Na toto mám rozdielny pohľad a sám by som to račej chcel živšie, elegantnejšie. Iný príklad sú napríklad fotomontáže - či už dosadiť niekoho fotku do torty občianky, alebo spraviť nejakú vtipnú koláž (urobiť sa dá hocičo).

Tak, ak ste to dokázali dočítať až dokonca Úsmev, tak dúfam, že mi tu dáte aspoň nejakú spätnú väzbu. Vedel by som pomôcť s obrázkami/fotkami, ktoré by ste buď potrebovali upraviť alebo by ste chceli ušetriť čas ich hľadaním... ale viem si predstaviť, že v prípade potreby by sa to dalo zároveň aj vytlačiť. Tlač, ale je (aspoň podľa mňa) ten menší problém (nechať si vytlačiť obrázok sa dá hoci-kde) a ja by som v prípade potreby vedel pomôcť s obrázkami po grafickej stránke.

Z mojej strany iba takto stručne zatiaľ Mrkám, ak by bol nejaký záujem, tak sa o tom môžeme ešte pobaviť.

Zdravím všetky cukrárky

Mišo


reklama


reklama

Gitula, Po, 20. 03. 2017 - 07:27

Ahoj Mišo mala som trpezlivosť až do konca to prečítaťÚsmev ja si myslím že je to dobrá vec čo navrhuješ aj keď ja málo pečiem ale keby som mala takú požiadavku tak by som sa rada prihlásilaBozkávampivoObjímam

IvetaJ, Ut, 21. 03. 2017 - 18:49

Ahoj Mišo. Ja veľmi často používam jedle oplátky a mala som aj skúsenosti ,že  som nemohla nájsť obrázok a  par krát sa mi stalo, že som poslala obrázok zlej kvality . Určite by som tvoje služby využila .

luhli, Št, 23. 03. 2017 - 09:21

Prispevok som si uložila pre každý prípad, lebo v minulosti som už mala takéto potreby, takže možno v buducnosti  sa na vás obratim.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama