reklama

Jedlé oplatkové fotky vs. Jedlé fotky na fondánovom materiále ako ich nalepiť???


reklama

Potrebujem poradiť žienky ktoré máte s týmto skúsenosti ja už mám v tom poriadny zmätok. Chcem o týždeň robiť tortu s jedlou fotkou tak som si objednala fotku na jedlej oplátke a keď som si prečítala že môžu zvlhnúť a zrolovať sa tak som si objednala takú istú fotku aj na fondánovou pláte. Potrebujem postup prečítala som si už tisíc stránok ale čím viacej si o tom čítam tým mám väčší chaos a keďže takúto tortu idem robiť prvý krát nechcem to pokaziť. Chcem sa opýtať na postup či môžem tu fotku z fondanoveho materiálu nalepiť aj na plnkovu tortu ktorá nieje potiahnutá fondanom veď aj fondan sa poťahuje na.krém či takáto fotka musí ísť len na potiahnutú tortu?? . A aký je postup pri.nalepovani oplatkovej fotky bez lepidla prosím vás potrebujem rady od skúsenejších keďže by som bola najradšej nepotahovat tortu s fondanom to.som ešte nikdy nerobila.. A na aký krém je najlepšie nalepiť fotky??

reklama


reklama

aramana, St, 15. 03. 2017 - 07:02

Oplátku môžeš môžeš položiť aj na nepotiahnutú tortu.Priamo na krém.Krém nesmie byť "mokrý".Takže žiadne šľahačkové krémy ale také, kde je vyšší podiel masla.Krém musí byť biely, bledý.Ak by si dala tmavý, oplátka nebude mať pekné farby, ona totiž trošku presvitá.Keď ju položíš na krém, kým je suchá, jemne z nej vytlač vzduch.Keď už si s ňou spokojná, je dobré potrieť ju modekor gelom alebo nejakým lepidlom, bude mať krajšie, živšie farby.

Obrázok na fondáne môžeš položiť tiež na krém, vytlačiť vzduch.Najlepšie je potom priložiť ju papierom na pečenie a zaťažiť niečim rovným.Môžeš to položiť aj na ganache alebo tortu poliatu čokoládou, nemusí byť poťahovaná.

Aj oplátka ja fondán sa ti môže zvlniť, oduť, ak máš veľkú vlhkosť v chladničke.Ak máš veľkú vlhkosť, je dobré do chladničky na zadnú stenu dať kartón.

ÁnoÁnoÁno

Viac si môžeš prečítať tu:

https://tortyodmamy.sme.sk/content/ako-dlho-vydrzi-oblatka

https://tortyodmamy.sme.sk/obrazok-na-fondane

https://tortyodmamy.sme.sk/jedla-oplatka-obrazok-na-fondante

https://tortyodmamy.sme.sk/forums/zdobenie/oplatka

 

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď pekne napísané takže som to pochopila dúfam že nič nepokazim a dúfam že nemáme veľkú vlhkosť v chladničke neviem ako to môžem preveriť aké mám 2 chladničky tak asi najlepšie to bude dat jednej ktorá je prázdna..
A čo sa týka toho lepidla ja ho nemám keď som kupovala tie fotky predavačka mi povedala ze mi netreba to lepidlo že sa to da prilepiť s medom alebo s bielkami tak dúfam že to pôjde
reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama