reklama

Riedky a horký karamelový krém


reklama

Dobrý deň. Robila som karamelový krém podľa použivateľky Bejc pridaný v tejto diskusí https://tortyodmamy.sme.sk/content/karamelovy-krem. Avsak krem je riedky a horky. kde som spravila chybu? Minule som dala smotanu na slahanie a bol perfektný. Dnes sme ju nemali, ale nasla som na tejto tranke ze moze ist aj mlieko, no krém je riedky a horky. ako to napravit? 


reklama


reklama

adamira, Ne, 12. 03. 2017 - 10:50

mlieko? samotne ? robievam mlieko +so zlatym klasom ? neviem ale myslim ze mlieko a cukor nebude z toho krem , chyba tam tuk skus to vyslahat s tym maslo ved je tam od "bejc" tak napisane alebo vshlahaj nieco co by z toho urobilo krem Úsmev...skus pridat praskovu slahacku podla navodu na obale prisyp do toho co mas uvarene a vyslat len je to straaasne sladke na mna

horke mozno si velmi upalila cukorÚsmev

no neviem som zvedava aj ja ci Ti niekto poradi ako bude z toho krem Úsmev

 

Ak sa mozem pridat aj ja...
500gr cukor - upaliť
1l mlieka - pridat po rozpustení a nechat rozpustit karamel v mlieku
500gr maslo....
Je ho vela a je fakt fajny

Gitula, Ne, 12. 03. 2017 - 13:28

ja tiež robievam mliekom ale používam aj zlatý klas a je veru dobre hustý a potom pridam vyšlahanú smotanu a je mňam,že máš horký to si moc upálila cukor na to veľmi treba dať pozor

napisala by si mi prosim ta presne pomery a postup, tvoj recpet znie zaujimavo ;-)

dakujem

lilka55, Ut, 14. 03. 2017 - 07:34

ja som robila teraz karamelový krém a bol famózný,250g upáliť na karamel zaliať 250ml 33% smotanou nechať rozvariť a vychladiť,uvaríme si karamelový puding z 300ml mlieka,5 žltkou a jedného karamelového pudingu,po vychladení puding aj karamelovú zmes vyšľahat s 300g masla

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama