Popis
Jablkový koláčik trochu inak

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 35 minút |
Celkový čas | 1 hod, 5 minút |
Ingrediencie
6 | kusy | vajce |
30 | dekagramy | kryštálový cukor |
150 | millilitrov | olej |
150 | millilitrov | teplá voda |
30 | dekagramy | polohruba muka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
1 | kilogram | jablka |
10 | dekagramy | kryštálový cukor do jabĺk |
15 | dekagramy | mak |
10 | dekagramy | cukor do makového cesta |
20 | dekagramy | cokolada |
Cera (veľkosť orecha) | ||
maslo (veľkosť orecha) |
Inštrukcie
Jablká ošúpeme, nastrúhame a krátko podusíme s 10dg cukru do mäkka.Necháme trochu vychladnúť.
Žĺtka vymiešame do peny s 30dg kryštálovým cukrom, za stáleho šľahania pridáme horúcu vodu a olej.Z bielkov vyšľaháme sneh, do snehu jemne metlou zapracujeme žĺtkovú zmes a múku s práškom do pečiva.
Na plech položíme papier na pečenie, na to rovnomerne rozložíme udusené jablká.
Z cesta odoberieme 1/3 a vylejeme na jablká.
Do zvyšného cesta zapracujeme nemletý mak a a ešte 10dg cukru.
Vylejeme na žlté cesto.
Začneme piecť na 180, po 5 minútach stiahneme na 150 a pečieme ešte asi 30 minút.
Vychladený koláčik prevrátime na druhý plech, stiahneme papier na pečenie a polejeme roztopenou čokoládou s cerou a maslom.(to maslo je tam kvôli tomu aby čokoláda netvrdla na kameň ale aby sa "vžila" do jabĺk).
Dobrú chuť!
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 59005x
Komentáre
Aká si ty šikovnica.
Ten musí byť skvelý.
dík
je, fakt je dobrý
"a při tom taková blbost" 

