reklama

Prečo ganache praska


reklama

ahojte, dobrý deň,

chcem vás poprosiť o radu. prečo mi praská ganache?


reklama


reklama

neviem v čom je chyba.robila som uz 3x a 3x sa vsetko popraskalo. treba to natierat viakrat?

aramana, Ut, 13. 12. 2016 - 11:52

Majka, nedávaš viac čokolády ako je treba?

Napíš recept ako robíš ganache.

napíš presne ako to robíš suroviny, postup a nájde sa chyba, ja dávam ganache tenkú vrstvu a nepraská ak dám hrubšiu tiež nepraská

na jednu šľahačku 33% 250ml dávam 50g 52% čokolády. ohrejem šľahačku do bodu varu a potom ňou zalajem nalámanú čokoládu a nechala som to stáť 3-4 hoďky

zou, Ut, 13. 12. 2016 - 13:45

asi to malo byt 500 g cokolady, 50 g by bolo veeelmi malo

ganache som robila veľa krát, vždy z presne tých istých surovín, tým istým spôsobom, no popraskala mi len raz. Tiež som nad tým dlho premýšlala, ale prišla som len na to, či to nemôže robiť chladnička, že vysušuje a tým ganache popraská. Tú tortu som totiž robila pre kolegyne v práci, keď som ju priniesla (od večera do rána bola v mojej chladničke) a potom čakala 24 hodín v chladničke v práci. Možno je to hlúposť, skúsenejšie poradia lepšie. 

KSlavka, Ut, 13. 12. 2016 - 22:11

No, ja dávam toľko čokolády, kolko smotany, 1:1, teda týka sa to tmavej čokolády, s bielou je to inak..., takze pravdepodobne je to tým ako už bolo spomínané, vela čokolády a preto je to krehké...

Katie, Ut, 13. 12. 2016 - 23:30

ja robím ganache 2:1 čoko-smotana a keď z bielej čoko tak 3:1, čiže čokolády viac a nikdy mi nepopraskala...smotanu dám zohrievať a hneď do nej nalámem čokoládu a zohrejem to len tak, aby sa čokoláda rozpustila, nesmie vrieť. Nechám ju len vychladnúť a hneď natieram, žiadne dlhé státie...

ty ale robíš tuhú ganache, ktorá sa na tortu roztiera a dáva sa aj pod poťah, mne popraskala poleva, ktorou sa torta polieva, pomer 1:1

aj mne praskala,,,teraz pridávam do nej lyžicu masla ,, skus..Úsmev,, a už nepraská,,, a zaleži aj na podnose , ak je na ohybnom kartonovom tak aj manipulaciou .....

 

 

ja dávam lyžicu masla vždy, zabudla som to napísať, no raz popraskala aj tak Prekvapenie

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama