reklama
Obľúbený koláčik!
Ingrediencie
1 | balík | oblátky |
30 | dekagramov | kryštálový cukor |
1 | kus | Hera |
1⁄2 | kus | Salko |
20 | dekagramov | mleté orechy |
Dokončenie: | ||
čokoláda |
Postup
Do roztopeného cukru vylejeme už dopredu rozpustenú heru, miešame na miernom ohni, pridáme salko, stále miešame, keď sa masa spojí, pridáme orechy.
Musíme pracovať rýchlo, kým je masa teplá.Postupne lejeme na oblátku a na to priložíme a jemne pritlačíme druhú, tretiu, štvrtú, piatu.
Pritlačíme rovnou doskou, aby sa oblátky nezvlnili a necháme 2-3 hodiny stuhnúť.
Potom krájame a namáčame končeky v čokoláde alebo vrch popíšeme čokoládou.
Dobrú chuť!
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Makovo-orechová bublanina
Martuška 123 | Makovo-orechová bublanina
Makovo-orechová bublanina
Výborne ochutená bublanina bez múky, s makom, orechmi, zaváranými višňami a slivkami.
Kokosové laskonky
LiViera, Kokosové laskonky
Kokosové laskonky
Recept na kokosové laskonky plnené výborným francúzskym žĺtkovým krémom. Tento zákusok si môžu dopriať aj ľudia, ktorí nemôžu lepok alebo orechy.