reklama

Kokosky

Pridal/a Primilka dňa 06. 11. 2016 - 08:39 - Recepty Primilka
Kokosky, Recepty na drobné pečivo, Primilka

Primilka


reklama

Kokosky po ktorých sa len tak zapráši!

Ingrediencie
Snehové kopčeky:
3 kusy bielok
210 gramov kryštálový cukor
180 gramov kokos
Linecké cesto:
115 gramov hladká múka
35 gramov práškový cukor
1⁄2 balík vanilkový cukor
70 gramov maslo
1 čajová lyžička rum
  trocha citrónová šťava
Čokoládový krém:
100 gramov horká čokoláda
1 polievková lyžica med
1 polievková lyžica práškový cukor
50 gramov maslo
Dokončenie:
  trocha ríbezľový džem
  trocha čokoládová poleva
Postup

Snehové kopčeky: Bielka trocha vyšľaháme do peny, postupne pridávame počas šľahania  kryštálový cukor - nad parou potom došľaháme na tuhý lesklý sneh - ak je už cukor úplne rozpustený a sneh drží (stojí) na šľahacej metličke, tak je to hotové. Odstavíme a šľaháme ďalej, kým hmota trochu nevychladne.

Zamiešame jemne strúhaný kokos, na plech dáme papier na pečenie a robíme naň z kokosovej hmoty kôpky. Ja si dávam hmotu do zdobiaceho sáčku, avšak nedávam naňho žiadnu zdobičku, len cez okrúhly otvor vytláčam na papier rovnaké kôpky o priemere 4 - 4,5 cm.

Pečieme v slabo vyhriatej rúre na 160 stupňoch (plynová rúra) asi 8 - 10 minút, potom rúru otvoríme a necháme sušiť ešte asi 15 minút pri 50 stupňoch.
Pečenie je potrebné sledovať, aby nám kokosky ostali pekné biele. Keď sú na dotyk rukou pevné a odlepia sa ľahko z papiera, sú upečené.

Linecké kolieska: Ingrediencie zmiesime, vyvaľkáme na hrúbku 3 -4 mm a vykrajujeme z neho kolieska vo veľkosti kokosiek.

Pečieme ich na suchom plechu asi 10 minút pri 180 stupňoch (plynová rúra).

Čokoládový krém: Horkú čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli, potom pridáme med a miešame do vychladnutia. Nakoniec pridáme práškový cukor, maslo (heliu) a vyšľaháme na hladký krém.
Môžeme však použiť hocijaký iný maslový krém, len pridáme doň rozpustenú čokoládu.

Dokončenie: Na linecké kolieska nastriekame zdobičkou po obvode čokoládový krém, doprostriedka dáme trocha ríbezľový alebo višňový džem, prilepíme kokosku, necháme zatuhnúť v chladničke, potom namáčame spodnú časť / linecké + plnku / do čokoládovej polevy.

Dobrú chuť!

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 3 (2 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

verus, Ne, 06. 11. 2016 - 10:15

úžasnééééééééééééé,aj naši ich majú radiVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoSrdceSrdceSrdceTlieskam

zinka16, Ut, 08. 11. 2016 - 13:20

Moje najobľúbenejšie koláčiky Hambím sa ale zatiaľ mi ich vždy pečie len moja svokruška... Tak podľa tohto postupu to snáď skúsim už aj samaVyplazený jazyk

Tento recept mi moc nevyšiel bolo to málo bielok na toľko kokosu, a linecké kolieska  z 12 dg múky je málo, robila som z 25 dg aby to  vyšlo  ku kokoskám.

 

Tento recept mi moc nevyšiel bolo to málo bielok na toľko kokosu, a linecké kolieska  z 12 dg múky je málo, robila som z 25 dg aby to  vyšlo  ku kokoskám.

 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama