reklama

Ganache

Pridal/a SWEETarchitect dňa 30. 10. 2016 - 12:57
Ganache, návod, Všetko ostatné, SWEETarchitect

reklama

Fotopostup na torticku s ganache, tak ako sa to dari mne ;) mozno niekomu pomoze :)


Ganache, návod, Všetko ostatné, SWEETarchitect, 1

Ganache, návod, Všetko ostatné, SWEETarchitect, 2

Ganache, návod, Všetko ostatné, SWEETarchitect, 3

Ganache, návod, Všetko ostatné, SWEETarchitect, 4

Ganache, návod, Všetko ostatné, SWEETarchitect, 5

Ganache, návod, Všetko ostatné, SWEETarchitect

Ganache, návod, Všetko ostatné


reklama


reklama

Komentáre

Ďakujem za recept aj fotopostupBozkávamBozkávamešte by ma zaujímalo,koľko gramov je čokolády a šľahačky ÚsmevBozkávam

tak som to hneď skúsila a nemám to pekné hladké :( Je to moj prvy pokus s ganache, no ale spravili sa mi take 3D mapy. ani druha vrstva to nenapravila, dokonca sa mi zdalo,ze je to este horsie. čím to môže byť? :(

Mozno bola ganache velmi tuha a kym ste natrela celu torticku moc stuhla a uz sa nedala pekne vyhladit. treba skusat a najst tu spravnu teplotu tak aby sa vam s ganache co najlepsie pracovalo :) dufam ze druhy pokus sa uz podari lepsie :) drzim palce :) 

Teda neviem, ale v originálnych receptoch sa píše, že ganache sa nemá dávať do chladničky ztuhnúť, má byť pri izbovej teplote 2 až 3 hodiny a po úplnom rozpustení čokolády v šlahačke iba zľahka premiešať a potrieť naplnený korpus. Inak ďalší postup, ako máš ty. Ja som robila tak, že som naplnený vychladený korpus natrela, zarovnala nerez stierkou, dala na 20 min. do chladničky ztuhnúť a znovu natrela, ale stierku som mala v nádobe s horúcou vodou a tým, že bola teplá, ganache krásne rozotrela. Vrch som tiež zarovnala nožíkom, namočeným do horúcej vody. Toto som opakovala dvakrát.Mrkám Tortu máš krásnu, nech sa darí.

dakujem :)

 tento postup je tak ako sa to osvedcilo mne a ako sa mi s ganache najlepsie pracuje. Dat to stuhnut do chladnicky a potom trochu ohriat :) Vsak kazdy si musi nas ten jeho sposob ;) 

To zalezi od velkosti torty ;) mne to postaci vzdy na cca 24cm priemer torty, zalezi aj od hrubky vrstvy. 

Ahoj.Môžem sa opýtať.Na takúto ganache môžem dať poťahovku smartflex?Bude to držať? A ešte ak sa toto môže použivať aj ako krem do torty nebude to potom tiež také tuhé?Ďakujem

Ahoj, ja potahujem tiez so smatflexom :) predtym ale treba ganache jemne navlhcit a potom dat potahovku, teda aspon ja tak robim a pekne drzi.

A mne osobne v torte nechuti, a ak ano tak potom v inom pomere alebo len tenucka vrstva pod nejaly krem :)

zinka16, Št, 03. 11. 2016 - 09:16

Vďaka za postup, krásne nafotený Áno Keby to aj v skutočnosti išlo tak ľahko, že?Veľký úsmev Ale ako vo všetkom, aj tu treba len skúšať... ja som ich už zopár robila, ale k takýmto perfektným hranám sa dopracujem až o niekoľko ďalších pokusov (snáď). 

Používam ganache aj ako plnku - posledne som pridala mascarpone a bolo to výborné.

Ďakuejem krásne za odpoveď.Tak už viem,že ako krém to používať nebudem.A maš nejaký dobrý krém do torty aby to nebolo take maslové(aby som nemala pocit,že jem len maslo)?

ZuzkaV, Pi, 04. 11. 2016 - 10:13

Ja robím čoko krém tak, že zohrejem 250 ml smotany, do toho cca 180 g čokolády, nechám rozpustiť, vychladiť do druhého dňa a spojím s vyšľahaným maslom s cukrom.

wau, dakujem za krásny postup, hned ako budem mať možnosť to vyskúšam Slnko

LiViera, Ne, 06. 11. 2016 - 23:42

skvelá práca Áno... nádherná tortičkaTlieskamSrdce...ďakujem za postup Úsmev

Nádherná práca, krásna tortička, krásne nafotený postupHambím sa veľká, veľká vďakaHambím sa

bezana, So, 26. 11. 2016 - 20:32

Janočka, veľmi pekne ďakujem, že si sa s nami podelila o tento skvelý fotopostup ÁnoÁnoÁno.  Už na pár tortičiek som si ho vyskúšala a som veľmi spokojná Úsmev. Ganáž je krásna hnedá a lesklá, žiadne fľiačky a prasklinky. Takže veľké ĎAKUJEM  Srdce 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama