reklama

Bajadera kocka

Pridal/a keli62 dňa 23. 10. 2016 - 13:53 - Recepty keli62
Bajadera kocka, Recepty na zákusky, keli62

keli62 | Bajadera kocka


reklama

Svieži zákusok s ružovými korpusmi , Be Be keskami, pudingovým krémom a ovocím.  ;)

Ingrediencie
Krém:
500 millilitrov mlieko
2 balíky vanilkový cukor
2 balíky Zlatý klas
500 gramov maslo
200 gramov práškový cukor
250 gramov mascarpone
Postup

Korpusy: 2 klasické piškóty, každá z 5 vajec, aké ste zvyknuté robiť s pridaním ružové potravinárskeho farbiva. 4 až 5 balíčkov Marína keksíky alebo BB kekse, malinový lekvár.

Krém: 500 ml mlieka, 2 vanilky, 2 Zlaté klasy -  uvaríme puding.

500 g masla vyšľaháme s 200 g práškového cukru, primiešame vychladnutý puding.

Keď je krém vyšľahaný, pomaličky lopatkou primiešame 250 g mascarpone, len jemne premiešame nešlaháme.

Postup: Ružovú piškótu natrieme lekvárom, poukladáme keksíky, na keksíky natrieme polovicu krému, na krém jemne rozložíme ovocie mrazené alebo čerstvé, ktoré najskôr zasypeme práškovým cukrom -  asi 3 až 4 PL, aby bolo sladké. Na ovocie natrieme zvyšný krém. Zakryť druhou ružovou piškótou. Túto piškótu trochu navlhčíme malinovým sirupom.

Na vrch: 7 dcl rastlinnej šľahačky vyšľahať, do šľahačky pridať 2 balíčky stužovača 2v1 jahoda. Na vrch postrúhať čokoládu. 

Doplňujúce obrázky
Bajadera kocka, Recepty na zákusky, keli62, 1

keli62

Výnos
1 plech
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Priemer 4 (3 hlasov)

reklama


reklama

Prosim Vas, aký je rozdiel medzi šlľhačkou a "rastlinnou šlahačkou"? Naša normalna 30-40% šľahačka je aká? 

Ten stužovač, čo sa tu uvádza sa dá použiť aj do normálnej šľahačky????

Ďakujem za radu..

 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama