reklama

Anglické košíčky

Pridal/a luhli dňa 09. 10. 2016 - 21:31 - Recepty luhli
Anglické košíčky, Recepty na drobné pečivo, luhli

reklama

Trvanlivé voňavé pečivo s netradičnou plnkou.

Ingrediencie
Cesto:
600 gramov hladká múka
400 gramov maslo
200 gramov práškový cukor
4 kusy žĺtok
1 kus vanilkový cukor
  citrónová kôra
Plnka:
150 gramov hrozienka
150 gramov sušené brusnice
100 gramov kandizovaná pomarančová kôra
  sušené ovocie
2 kusy jablká
125 gramov maslo
2 decilitre rum
1 čajová lyžička škorica
  trocha perníkové korenie
Postup

Najskôr si pripravíme plnku. Do hrnca dáme všetky suroviny (jablká postrúhame, väčšie kúsky sušeného ovocia pokrájame) a dusíme na na najnižšej teplote, akú sporák dá, asi 25 min prikryté za občasného premiešania . Na konci, keď sa rum odparí, treba dať väčší pozor, aby plnka neprihorela. Necháme vychladnúť. Ja si obvykle robím plnku deň vopred.

Potom zamiesime cesto zo všetkých surovín na to určených, dáme do chladu odpočinúť na pár hodín. Z rozvaľkaného cesta vykrojíme rovnaký počet koliesok a hviezdičiek. Kolieska vložíme do formičky na košíčky, na to dáme za lyžičku plnky, priklopíme hviezdičkou a dobre popritláčame k okrajom koliesok. Potrieme vajíčkom a upečieme. Cesto je dosť mastné, keď je dobre upečené a vychladnuté, dá sa vyklopiť aj bez vymastenia formičky. (Kto si neverí, môže použiť spray).

Košíčky vydržia dlho aj bez chladničky, ale u nás sa po nich vždy len zapráši, takže neviem presne, koľko týždňov by  ostali konzumovateľné.Úsmev

Tento recept doniesla dcéra zo študijného pobytu v Anglicku, preto ho u nás voláme "anglické košíčky", Angličania tomu hovoria mincemeat pies.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

lydia, Ut, 11. 10. 2016 - 07:27

Tak nezabudla si, ďakujem vyskúšam, maj sa krásne ☺

luhli, Ut, 11. 10. 2016 - 20:32

Som rada, že koláčiky, ktoré pokladám za "rodinné striebro", chutili. Úsmev

Iren59, St, 19. 10. 2016 - 10:22

luhli, košíčky boli báječné,TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam tá chuť a vôňa... bolo úžasné, ako si hneď zareagovala, že nám dáš recept...."rodinné striebro" keď nám tak chutia...a nesklamala si, nie každá to dokážeÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoSrdceSrdceSrdcestretko bolo fajn, len ja som ho musela nečakane opustiť...ešte raz ďakujemeKvietokKvietokKvietokSlnkoSlnkoSlnko

luhli, Št, 20. 10. 2016 - 09:16

Ďakujem, moja, za milé slová!  Čo sa týka poskytnutia toho receptu: cítim sa vďačná a zaviazaná mnohým zienkam (aj mužom) z tohto portálu, ktorí sa nezištne delia so svojimi skúsenosťami a od ktorých som sa naučila veľa z toho, čo viem o pečení a zdobení toriet, takže tento recept je len malá splátka...Bozkávam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama