reklama

Krémeš Holandia

Pridal/a keli62 dňa 11. 10. 2016 - 21:09 - Recepty keli62
Krémeš Holandia, Recepty na zákusky, keli62

keli62 | Krémeš Holandia


reklama

Krémeš z lístkového cesta s orieškami, s ovocnou náplňou, žĺtkovým krémom a šľahačkou. 

Ingrediencie
2 kusy lístkové cesto
1 kus žĺtok
250 gramov orechy
100 gramov čokoláda na varenie
Ovocná plnka:
350 gramov mrazená lesná zmes
2 balíky Zlatý klas
200 millilitrov voda
5 polievkové lyžice kryštálový cukor
Žĺtkový krém:
300 millilitrov mlieko
2 balíky vanilkový cukor
1 balík Zlatý klas
2 polievkové lyžice hladká múka
2 kusy vajce
250 gramov maslo
Šľahačka:
500 millilitrov rastlinná šľahačka
Postup

Upečieme dva plechy lístkového cesta. Na jeden pred pečením natrieme žĺtok s mliekom, husto posypeme asi 250 g sekaných orechov a kryštálovým  cukrom od oka. Dáme piecť. Orechový plát ešte teplý nakrájame na štvorce. Druhý vychladnutý potrieme čokoládou.

Ovocná plnka: 350 g lesná mrazená zmes ovocie (dostať v Lidli), 2 Zlaté klasy k tomu prilejeme asi 2dcl vody a dochutíme, cukrom aj citrónom, varíme do zhustnutia.

Žĺtkový krém: 300 ml mlieka, 2 vanilkové cukre, 20 g kryštálový cukor, 1 Zlatý klas, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 2 žĺtky, všetko spolu uvaríme na hustý puding. Po uvarení som ešte do horúceho zašľahala vyšľahané dva bielky. Po vychladnutí spojíme s 250 g masla.

Šľahačka: 500 ml rastlinnej šľahačky vyšľaháme.

Skladanie: Na cesto s čokoládou natrieme vychladenú ovocnú masu, na ňu pomocou zdobiaceho vrecka   nastriekame žĺtkový krém a opatrne ho rozotrieme. Na krém rozotrieme šľahačku a na ňu položíme nakrájané štvorce orechového korpusu. Dáme schladiť.

Dobrú chuť vám želám, my sme už za extázou aj vám ju prajem.:)

Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
10 minút
Priemer 4.5 (2 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama