reklama

Ako pracovať s airbrushom


reklama

Prosím Vás chcem sa opýtať či sa farby do airbrusha nejako riedia alebo sa tam dávajú priamo? Nikdy som ešte s tým nepracovala a bola by som rada keby sa našla nejaká dobrá dušička čo by mi s tým pomohla. Ďakujem Hambím sa


reklama


reklama

KSlavka, Št, 06. 10. 2016 - 21:38

Farby treba take, ktoré sú určené do airbrushu a tie sa neriedia

farby sa dávajú také čo sú priamo do airbrushu, niekto však aj tekuté husté dáva a riedi alebo aj práškkovú akú potrebuje zriedi troškou alkoholu, ak treba farby si namiešaš dopredu v nejakom maličkom poháriku - štamprlíku alebo mini flaške a budeš mať do budúcna.

podstatné je po použitý riadne prepláchnuť hneď aby sa ti to tam nezaschlo

Záleží aj od toho, akú máš pištoľ. Ja mám s úzkou špičkou, neviem použiť ani perleťové farby pre airbrush, okrem zlatej. Aj s bielou musím opatrne, je hustá.  Keď som bola na kurze,lektorka zdôrazňovala, že používať len farby do airbrushu určené. Nie sú lacné, ale vydržia dlho. 

 

Ja som tiež začiatočník, ale farby som kúpila originál do airbrushu, čistím i riedim bielym alkoholom, aby som prípadne neupchala trysku.  Je pravda, že farby použiješ málo a dlho vydržia.

ja uz niekolko rokov pouzivam iba gelove farby rozriedene bielym alkoholom, viem si urobit odtien aky potrebujem, pistol hned po sriekani dokladne ocistim, nikdy som nemala nejake problemy okrem perletovych farieb aj urcenych do airbrushu- tie mi upchavali trisku.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama