reklama

Višňový džem so slivovicou na zlepšenie nálady

Pridal/a Tortyodmamy.sk dňa 23. 06. 2016 - 14:54 - Recepty Tortyodmamy.sk
Višňový džem so slivovicou na zlepšenie nálady, Iné recepty, Tortyodmamy.sk

reklama

Inzercia

Prekvapte svojich blízkych a pripravte si višňový džem v netradičnej verzii. 

Ingrediencie
900 gramov višne
400 millilitrov slivovica
1 balík vanilkový cukor
1 balík Želírovací cukor Extra 2:1 Dr.Oetker
Postup

1. Na prípravu džemu 2/3 višní ponorným mixérom rozmixujeme a zvyšok nakrájame na polovice. Vložíme do väčšieho hrnca, pridáme slivovicu, vanilkový cukor a dobre premiešame s želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIP:

Miesto slivovice môžeme použiť ríbezľovú šťavu.

Dr.Oetker Želírovací cukor Extra 2:1

Jedno balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 postačí na 1 kg ovocia alebo 1 l ovocnej šťavy a varí sa len 5 minút.

Keďže Želírovací cukor Extra 2:1 obsahuje kompletnú receptúru na spracovanie ovocia, na prípravu džemu, marmelády alebo želé stačí pripadať iba potrebné množstvo ovocia.

Odporúčaná maloobchodná cena je 1,49 EUR.

Vanilkový cukor Dr.Oetker

Dr. Oetker Vanilkový cukor obsahuje iba 100% prírodnú vanilkovú arómu s extraktom z vanilky a jemne mletý cukor. Prírodná vanilka obsahuje okrem prírodného vanilínu aj ďalších najmenej 200 látok, ktorých zmes je znalcami oceňovaná ako výnimočná.

Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Super vďaka! Ak má niekto extrémne smutnú náladu, môže višne vynechať, nie? Váľam sa od smiechu po podlahe

Boyle, Ne, 03. 07. 2016 - 19:31

Nerozumiem, koho to napadlo, ak by som chcela urobiť džem so slivovicou, dala by som ju nakoniec, v menšom množstve, pretože takto podstatná časť alkoholu vyprchá.Samozrejme by som ubrala z ovocia, aby nebol džem riedky. Skôr sa mi pozdáva ten timein receptVáľam sa od smiechu po podlahe

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama