reklama

pomoc s ganache


reklama

Ahojte cukrarky:D som tu nova a potrebujem vasu pomoc. Mam objednavku na tortu celu poliatu cokoladou velkost klasickeho plechu. Chcem sa opytat ci mate skusenosti popripade nejake rady a finty ako na to aby to bolo pekne hladke a nepraskalo to.

S ganache som este nerobila a chcela by so vyskusat ale netusim ake mnozstvo surovin cca je potrebnych na taku velku tortu. Ak mate nejak overeny recept potesil by :D Dakujem :D


reklama


reklama

ahoj Alena R mozes mi poslat na majka.blandova@centrum.sk.na tejto stranke velmi robit neviem a velmi pekne dakujem :D

ja by som rada pomohla ale sama este s ganache niesom ista Chichocem sa ja davam 1 smotanu 40% a 1x 200g 52% coko z lidelu .. ale to je moc riedke asi.. takze tie pomery to este skumame.. ale urcite menej smotany a viac coko .. ci? a sama mam milion otazok.. ale hladam tipy na nete furt a skusam takze drzim palce ÁnoTorta

Alena R, St, 16. 03. 2016 - 22:10

pomer máš dobrý,len daj coko 250g,riedke je to len za horuca,ale ked sa schladi trochu je to ok

Alena R, St, 16. 03. 2016 - 22:10

pomer máš dobrý,len daj coko 250g,riedke je to len za horuca,ale ked sa schladi trochu je to ok

Iren59, Ut, 15. 03. 2016 - 06:33

Ja robím takto: roztopím si 2ks /400g/ 52perc.cokolady v jednej slahackovej smotane 33perc. 200ml /pomer 2:1/, dočítala som sa to na tejto stránke...KvietokKvietokKvietok

dakujem a este otazka moze byt aj rastlinna slahacka,ci len zivocisna? a mate nejaky postup ako a cim natierat na tortu? spachtlou? ci sa to naleje navrch ako cokolada a roztecie?

Dobrý deň,no ja tiež robím ganache v pomere  2 diely cokolady na 1 diel slahacky, cize 200 g 52% cokolady a 1 dcl 33% slahacky zivocisnej....cokoladu si zohrejem nad parou, slahacku zohrem a potom to zmiesam dokopy a miesam a miesam, kym to nie je uplne hladke..necham trochu vychladit...treba trosku tak spravne vychytit ten moment, ked nie je moc tekuta ale aby ani velmi netuhla..pri mensich tortach, ktore sa stuhnute daju otocit, si nanesiem na vrch tu ganache a rozotriem,snazim sa co najhladsie, dam na to papier na pecenie a na to tacku a otocim dolu hlavou a boky obtriem a hladim takou kovovou stierkou...je dobre naniest tensiu vrstvu, obtriet, trosku nechat stuhnut a zase dalsiu vrstvu a obtriet pekne do hladka..pri velkych tortach, ktore sa tazsie otacaju,tak radsej neriskujem a nanesiem na vrch a snazim sa co najlepsie uhladit, vtedy pouzivam hladky priborovy nozik, ktory si namačam do horucej vody, vzdy utriem do servitky a uhladzam a uhladzam...takisto robim aj boky...tak nech sa Vam dari...Úsmev

Alena R, St, 16. 03. 2016 - 22:13

toto robis ganache kremom,obtieras,ale ona chce poliat ganache polevou a to je trosku rozdiel v tekutosti

 

Alena R, St, 16. 03. 2016 - 22:18

to sa leje do stredu torty a podla potreby nahybas kde potrebujes, tu nic neobtieras a nenanasas,to sa robi pri nanasani ganache kremu na tortu

 

NIELA, Ut, 15. 03. 2016 - 08:44

Ahoj,ja robím takto: 250 ml šľahačková smotana,250 g čokoláda aspoň 52%, 1:1,všetko spolu do kovovej misky zohriať,keď žačnú bublinky treba vypnúť.Nechaj trošku vychladnúť-nie celkom-musí byť riedka,nalej na tortu,krásne stečie.Množstvo si urči sama,podľa veľkosti torty.Ak chceš pozri u mňa,sú tam niektoré takto poliate.Čokoláda sa pri krájaní neláme.Držím palce,nech sa vydarí.Pohoda

Ake mate skusenosti s bielou ganaze,skusala som s bielou cokoladou ,maslom a slahackou,zostalo mi to presvitne,pouzila som  bielu cokoladovu polevu v dukatikoch,ta ani nie je vhodna na ganaz

pri bielej cokolade som pouzila pomer 3 diely cokolady a 1 diel slahacky...maslo nezvyknem pouzivat...robi sa s nou trosku horsie ako s horkou cokoladou ale kedze som ju pouzila pod potah, bolo to v poriadku a zakaznicke to vemi chutilo, lebo miluje bielu cokoladu...Úsmev a cokoladu som pouzila bielu z Lidla...a treba aspon dvojnasobnu davku a najprv nechat stuhnut jednu vrstvu a potom naniest dalsiu...

Anda23, So, 28. 05. 2016 - 18:17

Ahojte dievčatá,čítam tu vaše rady, ale odvahu na urobenie ganache z bielej čokolády nemám. Potrebujem poliať tortu bielou ganache na vrch torty pôjde nalepiť obrázok na fondáne a boky budú ozdobené lentilkami. Torta je pre 3-ročné dievčatko. To je moja predstava a Vás veľmi pekne prosím o radu. Aký presný pomer surovín by som mala použiť, aby bola torta priemer 25 cm pekne poliata a mala tú správnu konzistenciu bielou ganache. A ešte jedna otázočka, môžem lepiť tie lentilky na tú ganache čokoládou resp. ganache, nebudú sa kľzať dolu.Neviem či som to napísala zrozumiteľne, ale za každú radu Vám skúsenejším ďakujem.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama