reklama

Luxusný jahodový rez

Pridal/a keli62 dňa 20. 03. 2010 - 21:45 - Recepty keli62
Luxusný jahodový rez, Recepty na zákusky, keli62

reklama

Zákusok pre tých ktorý majú radi jemné, osviežujúce zákusky, nepresladené a rozplývajúce sa na jazýčku. Dá sa robiť s akýmkoľvek ovocím. Ale jahodky sú najlepšie.

Ingrediencie
5 kusy vajce
Cesto:
200 gramov kryštálový cukor
100 millilitrov voda
100 millilitrov olej
250 gramov polohrubá múka
1⁄2 balík prášok do pečiva
Krém:
1 liter mlieko
3 kusy Zlatý klas
1 balík vanilkový cukor
5 polievkové lyžice kryštálový cukor
100 gramov maslo
500 gramov kyslá smotana
  šľahačka
500 millilitrov šľahačková smotana
1 balík stužovač šľahačky
Dokončenie:
500 gramov jahody
100 gramov čokoláda
Postup

Cesto: 5 vajec, 20dg kryš.cukor, 100ml vody,100ml oleja, 25dg pol.múky, pol pr.do peč. Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme a pridáme olej, vodu a múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený hlbší plech a upečieme. nakrájat jahody čerstvé,

Krém:1l mlieka, 3zl.klasy,1vanilka, 5pl.kr.cukor, uvariť do horúceho zamiešať 10dg masla.vychladiť a do studeného zamiešať 2kyslé smotany.a podla chuti možte ešte prisladiť./ja som už nesladila/

na vrch ešte vyšlahať 2 šlah. so stužovačom. ozdoba strúhaná čokoláda a čersvé jahody.

Takže ešte raz cesto upiecť. Na vychladnuté nakrájať čerstvé jahody /može byť aj iné ovocie/Trochu to ovocie zasypať pr.cukrom aby pustilo mňami šťavičku, na ovocie natrieť krém z pudingu, masla a pochuťkových smotán, na krém natrieť ešte šlahačku posypať strúhanou čokoládou a na ozdobu jahodky. Dobrú chuť

Doplňujúce poznámky

Odporúčam večer urobiť, dat na noc do chladu a na druhý den to je skutočná luxusná delikatesa.

Doplňujúce obrázky
Luxusný jahodový rez, Recepty na zákusky, keli62, 1
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 4 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

erika43, So, 20. 03. 2010 - 23:09

No dostala som chuť.Jahôdky mám ale mrazené.Môžu byť?ÁnoÁnoÁno

Erika,v pohode moze byt aj kompotovane ovocie,len ho nechaj odtiect ."Prepac Kelinka ze odpovedam za teba,ale robim ich aj ja a v zime z kompotu.Chichocem saSlnko

dadka1, Ne, 28. 03. 2010 - 13:08

zlato ked vies dat sem recept tak toto ti nebude urcite robit problem nic to nie je .dole mas take male plusko zelene to stlac a otvori sa ti tvoja stranka s tvojima tortami tak klikni na ten rez a sam sa ti da k tomu receptu..a je to .drzim palce..pa KvietokBozkávam

keli62, Ne, 28. 03. 2010 - 15:26

dakujéééééééééééééém dadka je to už v poriadku?BozkávamBozkávam

dadka1, Ne, 28. 03. 2010 - 19:58

jasne no vidis aka si sikulka..a takto ten receptik po dlhsiej dobe .bude aspon kazda vidiet ktory to je..nemusi ho hladat inde..super..KvietokKvietokKvietokKvietok

chcela by som sa este opytat cesto robis tak ze vyslahas zvlast bielka ?alebo vsetko spolu ?vopred dakujem

martah, Ne, 28. 03. 2010 - 17:56

Už som ho vyskúšala a je fakt vynikajúci. Neostal ani kúsokVyplazený jazyk ĎZlomené srdce AZlomené srdce KZlomené srdce UZlomené srdce JZlomené srdce EZlomené srdce M za receptKvietokKvietokKvietok

evelyns, So, 24. 10. 2015 - 07:38

Mnam, mozem len a len odporucit :-) . Robime ho uz niekolko rokov, je naozaj skvely a ten krem so smotanou (my sice davame biely jogurt) je osviezujuci. Pre niekoho, kto nema rad maslove kremy je ako stvoreny :-) .

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama