reklama

Jablková svieženka

Pridal/a Mária Vašová dňa 29. 08. 2015 - 13:56 - Recepty Mária Vašová
Jablková svieženka, Recepty na zákusky, Mária Vašová

reklama

Mixované dusené jabĺčka, orechy, šľahačka

Ingrediencie
7 kusy vajce
7 polievkové lyžice práškový cukor
1⁄2 čajová lyžička sóda bikarbóna
1 balík vanilkový cukor
2 polievkové lyžice voda
2 polievkové lyžice olej
7 polievkové lyžice polohrubá múka
Plnka 1:
1 deciliter mlieko
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
15 dekagramov mleté vlašské orechy
1 balík vanilkový cukor
Plnka 2:
3⁄4 kilogram jablká
1 čajová lyžička škorica mletá
1⁄2 balík vanilkový cukor
1 balík Zlatý klas
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
1⁄2 liter voda
Dokončenie:
4 polievkové lyžice marhuľový lekvár
3 decilitre Creme Patisserie rastlinná šľahačka
1⁄2 kus čokoláda na varenie
Postup

Korpus: Rozpis na plech 25 X 35 cm :

Upečieme si  klasickú svetlú piškótu zo 7 vajec.

Plnka 1 :

1 dcl mlieka, 4 poliev. lyžice kryš. cukor, ½ bal. vanil. cukor, 15 dkg mleté orechy.

Mlieko s cukrom a vanil. cukrom dáme variť. Do vriaceho mlieka prisypeme mleté orechy a trochu povaríme / sparíme / na hustejšiu zmes. Odstavíme.

Plnka 2 :

Asi 6 - 7 ks väčších jabĺk očistíme a nastrúhame, pridáme 1 bal. vanil cukor, trochu mletej škorice, 5 – 6 lyžíc kryš. cukor / podľa toho aké sú jablká sladké /. Všetko spolu podusíme do mäkka. Keď zmes trochu vychladne, jabĺčka rozšľaháme na kašu.

Do pol litra vody pridáme 3 lyžice kryš. cukor, pridáme 1 a ½ bal. zlatý klas, zamiešame a uvaríme na hustú kašu. Necháme trochu vychladnúť.

Jablkovú kašu zmiešame s kašou zo zlatého klasu, ak treba, prisladíme.

Postup:

Na upečenú vychladnutú piškótu natrieme marhuľový lekvár. Na lekvár roztrieme sparenú orechovú plnku č.1. Na orechy natrieme jablkovú zmes, rozotrieme do hladka a necháme   stuhnúť v chladničke najlepšie cez noc. Na druhý deň natrieme vyšľahanou šľahačkou. Ja som použila 3 dcl Creme Pattiserie.

Ozdobíme rozpustenou čokoládou.  Opatrne krájame na rezy. Chutí vynikajúco .        

Doplňujúce poznámky

Vhodný zákusok s vychladeným ovoc. nápojom.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (2 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

mana31, Št, 03. 09. 2015 - 20:37
Ja robim podobny ale jednoduchší. Vravim mu opačny. Na plech dam papier, na papier nasypem struhanku, orechy a na hrubsie nastruhané jablčka, posypem znovu mletymi orechami, cukrom, škoricou, ja davam aj hrozienka, ale nemusia byť, zalejem piškotovym cestom a upeciem. Po vychladnutí otočim z plechu na dosku, odlepim papier, na jablcka matejem šlahačku a postruham čokoladu alebo granko. Je to rychle a tiež svieže a vyborne. Dakujem za vaš recept, tiež skusim.
anip, Ne, 10. 04. 2016 - 23:39

Majka, tak dnes som skúsila tento koláčik a bol úžasný, lahodný, mňam, ďakujem. Pečiem rôzne koláčiky, ale tento som robila prvýkrát.ÚsmevObjímamÁno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama