Najprv Ti chcem, Mariolka, ešte raz poďakovať za Tvoju radu ohľadom otázky aký krém na cupcakes v horúčavách, keď som Ťa priamo oslovila. Takéto trable ako opisuješ, som mala minulý rok s jedlou krajkou. Na stánke táto ozdoba veselo fičala na každej druhej svadobnej a každej tretej narodeninovej torte a moje pokusy lietali oblúkom do koša. V záchvate nadšenia nad makaronkami som si kúpila dokonca aj formu, prešla niekoľko receptov na nete , poobzerala niekoľko videíí na you tube a neviem či Vďaka Bohu alebo Bohužial,ešte som sa k pokusom z časových dôvodov nedostala . Silikonová forma sa mi už na poličke čoraz častejšie pripomína.... Aj ja budem vďačná za podelenú sa skúsenosť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
... alebo ako rýchlo upiecť či skôr neupiecť makronky .
Priznávam bez mučenia /samotným mučením u mňa býva samotné pečenie makrónok/, že s pečením týchto famóznych koláčikov už pár skúseností mám - zopár pozitívnych a viac negatívnych a tie druhé v poslednom čase prevažujú. Receptov som vyskúšala viac, najlepšie mi ulahodil ten, ktorý sem "nahodila" Lucya, ale keďže nemám ten správny mlynček/sekáčik na mandle, aj sem sa chybička pár krát vloudila a makrónky skončili v lepšom prípade na tanieri na rýchle schrúmanie a v tom horšom rovno v koši.
Ale keďže som ten tvrdohlavec, ktorý sa nevzdáva a navyše výrobcovia ponúkajú mnoho "zlepšovákov", rozhodla som sa aj ja ísť "ľahšou" cestou... No ona vôbec nebola ľahká, práve naopak. Po zakúpení tohto produktu http://toptorticka.sk/product.php?id_product=3389 som bola presvedčená o mojom víťaztve na bitevnom makrónkovom poli . Opak bol pravdou i keď som striktne dodržiavala postup. Do misky som nasypala zmes, pridala presne 80g bielkov, šľahala presne 3/4 minúty a už pri pohľade na konzitenciu riedkej zmesi som vedela koľká bije. No nevzdala som to a aj tak som vrecúškom nastriekala koláčiky na formu. Stalo sa presne to, čo fyzika zariadila - zliali sa dokopy.
No tak po 5 minútach práce, som vzala misky, vrecúško a nakoniec aj formu so zliatym cestom, svoje nervy som ukľudnila pri drhnutí pomôcok a teraz sa vážne pýtam: "Mali ste už túto zmes? /pretože býva pomerne často vypredaná a teraz netuším, či je tak úspešná a len ja neviem s ňou piecť alebo každý si ju kúpi len na skúšku/?" A druhá otázka na tie cukrárky, ktoré pečú makrónky: "Máte skúsenosti s touto hotovou mandľovou múkou http://toptorticka.sk/product.php?id_product=2092 a aké?"
Vopred ďakujem za Vaše odpovede a ja si idem upokojiť nervy niečím sladkým...