reklama

Gaštanový Parížak

Pridal/a Jarka261 dňa 17. 08. 2015 - 08:23 - Recepty Jarka261
Gaštanový Parížak, Recepty na torty, Jarka261

reklama

Rozplýva sa na jazyku.

Ingrediencie
6 kusy vajce
5 polievkové lyžice gaštanová múka
1 polievková lyžica kakao
6 polievkové lyžice hnedý cukor
1 deciliter olej
1 kus prášok do pečiva
750 millilitrov šľahačková smotana 33%
350 gramov čokoláda 52%
Postup

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridáme doň 6 PL hnedého cukru.

Do vyšľahaného snehu pridáme 6 žĺtok, pomalinky primiešame 5 PL gaštanovej múky a 1 PL kakaa. Nakoniec pridáme 1,5dcl slnečnicového oleja, 1 kypriaci prášok do pečiva a jemne premiešame.

Cesto vylejeme do vymastenej a papierom vystlanej tortovej formy a pečieme v elektrickej rúre pri teplote 160st. 1hod.

Čokoládový krém si pripravíme 1deň dopredu.

750ml  šľahačkovej  smotany 33%

350g horkej čokolády 60%

Šľahačku spolu s čokoládou v hrnci za stáleho miešania dáme variť, kým sa nerozpustí až do bodu varu a vypneme.

Necháme vychladnúť a odložíme min. na 12h. do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme a natrieme na korpus a dáme na 30min. do chladničky a môžeme ozdobiť podľa vlastnej fantázie.

Doplňujúce obrázky
Gaštanový Parížak, Recepty na torty, Jarka261, 1
Celkový čas
1 hod, 50 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 20 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Gitula, Po, 17. 08. 2015 - 08:37

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykto určite vyskúšam a tú gaštanovú múku ?Ďakujem za receptíkSrdceTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

pukpuk, Po, 17. 08. 2015 - 10:45
určite je to mňamka , len som sa ešte nestretla s gaštanovou múkou :(
jarka12, Po, 17. 08. 2015 - 17:31

Keď zoženiem gaštanovú múku, určite vyskúšam. Vyzerá veľmi chutne.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama