Popis
Rozplývajúci sa na jazýčku

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | Mnou vymyslený |
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod, 20 minút |
Celkový čas | 1 hod, 50 minút |
Ingrediencie
6 | kusy | vajicok |
5 | polievkové lyžice | Gaštanovej múky |
1 | polievková lyžica | kakaa |
6 | polievkové lyžice | hnedého cukru |
1 | deciliter | oleja |
1 | kus | kypriaci prášok do pečiva |
750 | millilitrov | Šľahačkovej smotany na šlahanie 33% |
350 | gramov | Horkej čokolády 60% |
Inštrukcie
Postup:
Vyšľaháme si z bielkov tuhý sneh a postupne pridáme doň 6 PL hnedého cukru. Do vyšľahaného snehu pridáme 6 žĺtok, pomalinky primiešame 5 PL gaštanovej múky a 1 PL kakaa. Nakoniec pridáme 1,5dcl slnečnicového oleja, 1 kypriaci prášok do pečiva a jemne premiešame.
Cesto vylejeme do vymastenej a papierom vystlanej tortovej formy a pečieme v elektrickej rúre pri teplote 160st. 1hod.
Čokoládový krém si pripravíme 1deň dopredu
750ml šľahačkovej smotany 33%
350g horkej čokolády 60%
Šľahačku spolu s čokoládou v hrnci za stáleho miešania dáme variť, kým sa nerozpustí až do bodu varu a vypneme.
Necháme vychladnúť a odložíme min. na 12h. do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme a natrieme na korpus a dáme na 30min. do chladničky a môžeme ozdobiť podľa vlastnej fantázie.

Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 10744x
Komentáre
Stačí zájsť do Natural - bio obchodíka
Dostať ju kúpiť v bio obchode
Keď zoženiem gaštanovú múku, určite vyskúšam. Vyzerá veľmi chutne.
ďakujem dnes pozriem tú múku