reklama

karamelova plnka


reklama

prosim vas vsetkych,poradte mi nejaku dobru karamelovu plnku.dakujem


reklama


reklama

Spagi, Ut, 09. 06. 2009 - 16:34

Ja som robila klasiku - pudingovo-maslovy a do toho karamel. Nebola zla, ale podla mna malo vyrazna. Nabuduce pridam uvarene salko.

Rebeka7, Ut, 09. 06. 2009 - 17:50

Ahojky, ja robím klasiku ako píše Spagi a poradím ti ako sa vyhnúť vareniu salkaVáľam sa od smiechu po podlahe ...Robila som aj takú, že okrem páleného karamelu som dala aj to varené salko,je to fajn, ale teraz som objavila v kauflande malé karamelové mliečko od Tatry s takým lišiačikom a šupla som tam 2 tuby...Je chuťovo oveľa výraznejšie ako uvarené salko a aj také pekne tmavé, tak aj farbu urobí peknú. Anka

Ja robím takto:
300 dkg kryšt. cukru, 1 šlahačka 33 %, 1 maslo
Cukor upalime na karamel, potom prilievame šľahačku, chvíľu povaríme.
Po ochladnutí zamiešame maslo.
Je výborná, výrazná chuť, fakt karamelová.
Monika Slnko

zuzlik, Št, 11. 03. 2010 - 19:12

rada vyskúšam robila som inak a nechutila mi od karamelovej to malo ďaleko.Ďakujem. Úsmev

martah, Ut, 09. 06. 2009 - 18:31

Ja robím tiež so šľahačkou, no naposledy som robila tú, ktorú napísal doddy ku karamelovým rezom zo šľahaných vajec nad parou a salka. Bola fakt výborná, odporúčam. Ja som dala 4 vajcia, 200g práš. cukru, vanilku 2 skaramelizované salká a 1kg masla. Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

Alena_K, Ut, 09. 06. 2009 - 18:34

Ja robím presne tak,ako martaK len dávam viac masla,lebo sa mi zdá s jedným maslom moc sladká

andika, Ut, 09. 06. 2009 - 21:00

dievčence ja som vyskúšala teraz 1 smotana 300 cukru a jedno maslo ale bola strráááášne cítiť po masle -ako typický cukrárenský zákusok.nepozná to niekto v inom pomere? napr.ak dám 2 šlahačky a 1 maslo nebude to moc riedke? na víkend znovu potrebujem karamelovú plnku

Baby ja som teraz robila tak,že 300g kryš.cukru skaramelizujem pridáme šľahačku a miešame kým sa to nespojí , necháme vychladnúť a potom to vyšľaháme s 300g masla. NA ZJEMNENIE chuti som ešte osobitne uvarila z 0,3l mlieka a 40g zlatého klasu puding ktorý som vymiešala s 200g masla. Obe tieto vyšľahané plnky som zmiešala dokopy. Poviem Vám ten krém nemá chybu !!!!Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

cistko, Ut, 13. 09. 2011 - 08:31

staci tento pomer na trojposchodovu okruhlu tortu s priemerom 28 cm? dakujem Hambím sa

Alena_K, Ut, 09. 06. 2009 - 23:27

Máš pravduZuzanka, ja to tiež tak robím,len som to tu nechcela písať, ale obyčajne do tej karamelovej zamiešam ešte trebárked mi zostane plnka z venčekov. Takáto zmiešaná je ľahulinká,nadýchaná a nie je taká premaslovaná,ako napísala andika.Mala pravdu.ÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

macis, St, 10. 06. 2009 - 13:30

tuto som nasla na nete, mam ju vyskusanu, tiež je veľmi jemná:
300g cukru skaramelizovať, prilejeme horúce mlieko 500ml,povaríme a necháme vychladnúť. Z vychladnutého karamelového mlieka a 2 zlatých klasov uvaríme puding. vychladnutý puding zmiešame s 750g masla.

pachola, St, 10. 06. 2009 - 13:50

http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/kahky-vajecny-krem
tejto od Bohuša sa veru nevyrovná žiadna z pudingu bola fantastická... vďaka BohušBozkávam
robievala som aj tú s varením šľahačky
na niektorom fore som čítala že netreba salko ,že stačí rozvariť krowky v šľahačke,niekedy tak robievam,keď pečiem kysnutý so slivkami,alebo tvarohom a po upečení polejem týmto rozvarom po vrchu ,koláč je potom lahodnejší

kramky, Ut, 13. 09. 2011 - 10:51

Chichocem sa ja robím puding z 2 karamelových pudingov a 700ml mlieka, cukor, 250g msslo a salko karamel (už hotové z konzervy, je výborné, nemusíš 2-3hod variť) TlieskamChichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama