reklama

Prosba o radu


reklama

Ahojte, som tu nová a v pečení tiež som začiatočník. Chcela by som dcérke upiecť tortu k jej prvým narodeninám, ale neviem aky korpus je dobry, chutný a vláčny. Synovi som prvy krat robila nadstavovaný bohušov korpus z 10 vajec, ale bol veľmi hutný, síce som ho robila do okrúhlej formy priemer 26 cm, tak asi preto. Prosím vás o recept do okrúhlej formy a aby sa dal prerezať na dva krát, aby boli 3 plátky. Ďakujem pekné. 


reklama


reklama

andreao, Št, 09. 07. 2015 - 09:18

Každá má ten svoj obľúbený recept, ja môžem akurát ponúknuť svoj: 5 vajec, 250 g kryšt. cukru, 250 g polohrubej múky, 5 PL horúcej vody. Najprv si vyšľahám do tuha sneh z bielkov. Potom vyšľahám do peny žĺtky s horúcou vodou a pridám cukor. Potom jemne varechou zamiešam sneh a nakoniec po troške múku. Pečiem v nepredhriatej rúre na 140°C.  Platí, že na 1 vajce ide 5dg cukru, 5dg múky a 1PL horúcej vody. Žienky isto pridajú aj iné osvedčené a obľúbené recepty.

Dakujem pekne :-) a robíš ju do okrúhlej formy? Vyrastie pekne a da sa prerezať aby boli 3 kruhy? 

andreao, Pi, 10. 07. 2015 - 10:09

áno, do okrúhlej, ak sú menšie vajíčka, vyjdú 2 korpusy, ak sú vajíčka väčšie, tak stačia aj 4 ks. Treba vyskúsať, veľa záleží od veľkosti vajec.Torta

Iren59, Št, 09. 07. 2015 - 12:01

...ja som si obľúbila výborný kakaový korpus, ktorý mám odskúšaný: 5 vajec, 150 g KC, 120 g hladká múka, 30 g kakao, 5 PL olej, štipka soli - najskôr šľahať bielka, potom pridať KC, po vyšľahaní dať na menšie obrátky a pridávať po jednom vajce + po jednej lyžičke olej. Na záver preosiatú múku s kakaom už len vareškou.

zinka16, Št, 09. 07. 2015 - 12:46

Tento robím aj ja a je výborný. Pečiem pri 150 st. cca 40 min. a aj keď zo začiatku vyzerá, že na formu priemer 26 cm je ho málo, pekne narastie. Na 3 vrstvy korpusu a 2 vrstvy krému je úplne postačujúci. A v poslednej dobe takto robím aj svetlý (kakao nahradím múkou), lebo iné recepty sa mi zdali zbytočne "predávkované" múkou, alebo cukrom. Korpus vyššie (koľko  vajec, toľko múky, atď.) sa mi nikdy nevydaril, neviem prečo. Ale niektorí na neho nedajú dopustiť Mlčím

Ja robím nasledovne korpus:8  celých vajec, 8 lyžíc kryšt.cukru vyšľahám.Pridám 9 lyžíc polohrubej múka a zľahka premiešam, vylejm do formi.Ak chceš čokoladovu piškotu, pridaš jednu lyžicu kaka a daš o jednu menej múky...skus a uvidíš... 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama