reklama

Anjelske rezy

Pridal/a evkala dňa 29. 03. 2015 - 18:15 - Recepty evkala
Anjelske rezy, Recepty na zákusky, evkala

reklama

Efektný čokoládovo-jahodový zákusok bez múky. Pudingové korpusy so smotanovo-tvarohovou náplňou, jahodovým želé a originálnym efektom v reze.

Ingrediencie
20 kusy vajce
4 kusy čokoládový puding
4 kusy jahodový puding
1 kus prášok do pečiva
20 polievkové lyžice kryštálový cukor
3 kusy vanilkový cukor
1 kus jahodový džem
20 gramov prášková želatína
3 kusy šľahačková smotana
1 kus tvaroh jemný
Postup

Upečieme 2 čokoládové pláty:

Na jeden plát použijeme: 5 vajec šľaháme s 5 lyžicami kryštálového cukru po vyšľahaní pridáme 1 moka lyžičku prášku do pečiva a jemne primiešame 2 Dr.Oetker pudingy čokoládové. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 170 ˚C asi 15 minút.

Upečieme 2 jahodové pláty:

Na jeden plát použijeme: 5 vajec šľaháme s 5 lyžicami kryštálového cukru po vyšľahaní pridáme 1 moka lyžičku prášku do pečiva a jemne primiešame 2 Dr.Oetker pudingy jahodové. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 170 ˚C asi 15 minút. 

Jahodové pláty zvinieme do rolády a po vychladnutí ich natrieme jahodovou želatínou.

Jahodovou želatínou natrieme aj čokoládové pláty.

Jahodová želatína: 

Jahodový kompót dolejeme jahodovým sirupom do 8dcl, pridáme cukor podľa chuti a uvaríme s jahodovým pudingom. Po vychladnutí rozdelíme na 4 časti a natrieme jahodové a čokoládové pláty. Necháme stuhnúť a vychladnúť.

Krém:

Želatínu dáme napučať do 1dcl mlieka. V mixéri vyšľaháme 3 smotany s vanilínovým cukrom, pridáme asi 3 polievkové lyžice jahodového džemu, nakoniec vmiešame tvaroh.

Namiesto džemu zvyknem pridať jahodový kompót bez šťavy a trošku práškového cukru. Túto zmes rozdelíme na dve časti.

Zatočené rolády nakrájame na rezy.

Na čokoládový plát natretý želatínou dáme prvú časť vyšľahanej smotany, do ktorej sme pridali polovicu želatíny.

Na to poukladáme roládové rezy (dáme ich ľahnúť), na celú plochu čokoládového plátu a natrieme druhú časť smotany so zvyšnou želatínou.

Na to položíme druhý čokoládový plát potretý džemom, tak aby natretá časť bola položená na šľahačke. Nechala som trochu stuhnúť, potom som koláč zaťažila, aby sa nám všetko pekne spojilo. Najlepšie od večera do rána.

Na vrch som dala polevu s čokotransférom. Pekne to stuhlo a dobre sa krájalo...., všetkým chutil.

Doplňujúce obrázky
Anjelske rezy, Recepty na zákusky, evkala, 1
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Priemer 5 (4 hlasov)

reklama


reklama

aramana, Po, 30. 03. 2015 - 09:04

Hambím sa prepáč za blbé otázky ale neviem ako... Hambím sa tú roládu nakrájame na aké hrubé rezy?A dáme ich ľahnúť? Hambím sa

evkala, Ut, 31. 03. 2015 - 18:28

rolády som krájala na hrúbku cca 2 cm a ukladajú sa poležiačky

aramana, So, 30. 05. 2015 - 12:07

Ten nemusí, ten nepečieVyplazený jazyk

Stačí slušne napísať a spýtať sa čomu konrétne nerozumieš, viď vyššie a zvyknú tu žienky slušne aj odpovedať a poradiť vo veci, ktorej nerozumiešÁno

Kazdy to pecie, co len trochu, pochopi....co je na tom postupe nezrozumitelne...

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama