reklama

Čokoládovo - šľahačkový krém

Pridal/a Paulínka dňa 24. 04. 2015 - 09:16 - Recepty Paulínka
Čokoládovo - šľahačkový krém, Recepty na krémy, Paulínka

reklama

Ľahký čokoládový krém vhodný pod poťah

Ingrediencie
250 millilitrov šľahačková smotana
200 gramov horká čokoláda
200 gramov maslo
2 polievkové lyžice práškový cukor
Postup

1. Rozpustíme si čokoládu v šľahačke na miernom ohni. Pozor - nesmie vrieť. Šľahačkovú zmes necháme vychladnúť.

2. Medzitým si zmiešame maslo s cukrom. Cukor dávam podľa chuti, radšej robievam sviežejšie menej sladké torty, preto používam len 2 lyžice práškového cukru.

3. Vychladenú šľahačkovú zmes zľahka zmiešame s rozmixovaným maslom. A máme hotovo.

Výborne chutí v kombinácii s kyslým džemom alebo rôznym ovocím, napr. višňami, jahodami, mandarinkami a pod.

Ilustračná fotografia: Pixabay.com

Celkový čas
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 2 (1 hlas)

reklama


reklama

mne sa furt zgrcne tak neviem .. ale vzdy pomoze a zachrani creme ole Slnko inak chutovo super a aj dlho vydrzi Slnko

Mne ked sa krem zdrcne, dam ho na 5-10 sekund do mikrovlnky a vymiesam. Krasne sa spoji :)

mne sa zgrcol vtedy, ked som to nechala cez noc v chladnicke a na druhy den vymiesat.. teraz to nechavam len vychladnut, cca 3 hodky a ziadny problem.. uz sa mi podarilo, ze to spolu aj bublinkovalo ked som to varila a nic sa nestalo...

a čo sa zgrcne? aj na to mám triky :)

Pod poťah je v pohode, pretože je maslový, mám to odskúšané :) . Okrem toho používam fígle - za tortu v chladničke dám utierku alebo ideálne aj kartón, poťah sa potom vôbec nenarosí.

Robievam podobný - 250ml šľahačky, 100g52 % čokolády, 2lyžice (aj menej) cukru a dávam len 125g masla, môže ísť aj pod poťah, mám to veľa krát odskúšané.

Gitula, Ne, 26. 04. 2015 - 19:46

ako krém poznám je to mňam ale ne vedela či môže ísť aj pod poťah,ďakujem BozkávamKvietok

Gitula, Ne, 26. 04. 2015 - 19:52

Blacksun,vždy krém dávaj do masla po troška tak budeš mať v poriadku,
nech sa ti darí ÁnoKvietok

ono je to v podstate parížsky krém

šlahačku môžete kľudne priviesť k varu - lepšie vydrží ja aj klasickú parížsku šlahačku nechám pár sekúnd prevariť

aby sa to nezgrclo treba - najprv poriadne rozšlahať maslo a postupne po lyžiciach pridávať do toho tú čokoládovú šlahačku

maslo musí byť mäkké a poriadne rozmiešané, najlepšie rozmixované, potom sa nezgrcne. 

Každý ako komu chutí, ja už do plniek nedávam skoro žiaden cukor, kombinujem s kyselkavým ovocím alebo džemom. Ide leto, bude kadejakého ovocia a tento krém sa výborne hodí. Zajtra ho budem práve robiť na tortičku :)

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama