Ahoj. Ja robím len čokoládou poliate torty- žiadne marcipánové. Celú ponatieram tenkou vrstvou krému a okraj oblepím asi 2 cm pásom papiera na pečenie - urobím si bočnicu. Nalejem čokoládu a dám do chladničky. Po zatvrdnutí odlepím papier, vyhladím krém na dokoch a pierkom natriem. čokoláda nesmie byť ani príliš teplá, ani prílliš studená. Vtedy zatiera najllepšie. Potom dám späť do chladničky. Tento postup opakujem 3 krát. Pokiaľ robím bielu tortu z bielej čokolády, väčšinou tiež 3 krát alebo podľa potreby. Mnohí si mysleli, že sú to marcipánové torty - je to pekné. Pokiaľ ide o 3-poschodové torty, postup je taký istý na každom poschodí. Najprv zaliť vrch, potom ponatierať bok vrchu. Potom zaliať 2.poschodie, potom znovu boky atď. Je to trochu zdĺhavé, ale oplatí sa. Mám zopár aj v galérii. pozri sa. A čo sa týka zdobenia, medovníčky vždy zdobím cez sáčok - tam si môžeš odstrihnúť z rožteka koľko chceš a tým dosiahnuť čo najtenšie zdobenie. Pa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosim Vas o radu, ako liat na tortu cokoladovu polevu, aby aj na bokoch zostala kompaktna a hladka (bez stekancov)? najskor poliat a zahladit nozom? alebo mate iny trik?
a este jedna otazka: zdobenie ma byt podobne ako na medovnikoch - taka drobna cipka... cim to najlepsie urobim? kupila som si injekcnu striekacku, no ale neviem, ci mi to pekne ocipkuje...
ideme na svadbu a toto ma byt moj svadobny dar, tak to chcem mat ukazkove...
vdaka vsetkym!