reklama

Jahodové kocky

Pridal/a gabikanav dňa 01. 06. 2009 - 20:35 - Recepty gabikanav
Jahodové kocky, Recepty na zákusky, gabikanav

reklama

jahodovo smotanová mňamka;-)

Ingrediencie
5 kusy vajce
200 gramov práškový cukor
200 gramov polohrubá múka
1 1⁄2 polievkové lyžice kakao
1⁄2 balík prášok do pečiva
Korpus:
1 balík vanilkový cukor
100 millilitrov olej
100 millilitrov voda
Plnka:
2 kusy kyslá smotana
250 millilitrov šľahačková smotana
4 polievkové lyžice práškový cukor
1 polievková lyžica citrónová šťava
20 gramov prášková želatína
2 balíky vanilkový cukor
300 gramov jahody
Na ozdobu:
300 gramov jahody
1 balík tortové želé
Postup

cesto: 5 vajec, 200 g práškového cukru, 200 g polohrubej múky, 1 1/2 pl kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkvý cukor, 1dcl olej, 1 dcl voda.

plnka: 2 kyslé smotany, 1 šľahačková smotana (250 ml), 4 pl práškového cukru (ja som dala o jednu viac), 1 pl citrónovej šťavy, 20 g mletej želatíny, 2 ks vanilkový cukor, 300 g umytých pokrájaných jahôd

na ozdobu: 300 g jahôd pokrájaných na plátky, 1 balíček tortového želé

 

Cesto: žĺtka vymiešať s van. cukrom a práškovým cukrom, pridať vodu, olej, múku, kakao a prášok do peč. Na koniec zamiešame vyšľahaný sneh z bielkov.

Plnka: citrónovú šťavu zmiešame s 50 ml vody a vysypeme do nej mletú želatínu. Necháme ju asi 1 minútu napučať a potom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli. Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom, pridáme vyšahanú smotanu, pokrájané jahody a primiešame rozpustenú želatínu (je dobré plnku ochutnať keďže sú jahody svieže, je plnka kyslastá a preto kto má rad sladšie môže si pridať ešte cukor).

Krém natrieme na vychladnutý pláť a necháme vychladnúť 2-3 hod (ja som nechala len 1 hod.)

Potom na krém naukladáme jahody nakrájané na plátky a zalejeme ich vlažným tortovým želé pripraveným podľa návodu na obale. Znovu necháme stuhnúť.

Doplňujúce poznámky

Určite by to bolo dobré aj s iným ovocím či už sviežim alebo kompótovaným(sun)

Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 3.2 (6 hlasov)

reklama


reklama

ajatka, Po, 01. 06. 2009 - 20:51

Gabikanav, zákusok vyzerá krásne. Ja som robila v sobotu podobný, ale dávala som na svetlú piškotu biely jogurt miesto kyslej smotany. Tiež sa za nim len tak zaprášilo a nestihla som ani foto

fani, Št, 04. 06. 2009 - 18:21

Zákusok je naozaj nádherný a určite aj dobrý. Prosím ťa, ako krájaš zákusky že sú perfektne pokrájané?? Mne sa to nejako nedarí..KvietokKvietok

fani - práveže ja nerada krájam koláče a nemám ich nikdy rovnako nakrájane. Mám dobrý ostrý nôž a keď krájam čokoládove tak si ho namáčam do horúcej vody.Slnko

Lucyp, Ne, 07. 06. 2009 - 15:56

AHoj Gabika tak určite ho skusim aj ja.Tvoje ovocno-tvarohove kocky sa u nas pecu pravidelne...Slnko

Lucka, to som rada, že Vám tak chutia, tieto su tiež dobré, len trošku kyslejšie ale osviežujúceÚsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama