reklama

Broskyne

Pridal/a silviaš dňa 23. 06. 2008 - 08:30 - Recepty silviaš
Broskyne, Recepty na zákusky, silviaš

reklama

Originálne koláčiky v tvare broskýň, vhodné aj na svadby.

Ingrediencie
5 kusy vajce
7 polievkové lyžice polohrubá múka
6 polievkové lyžice práškový cukor
1 polievková lyžica voda
1 balík prášok do pečiva
Ostatné:
  trocha masť
  trocha múka
  lentilky
  potravinárska farba
Postup

Do cesta sa dáva skor 7 PL múky než 6 pretože cesto má byť hustejšie. Cesto vystačí na 30 formičiek a dáva sa do 2/3 pretože narastie.

Formičky sa mastia / br.masťou aby dobre vypadli/ a vysypú múkou.

Po upečení a vychladnutí sa zarovnávajú polovičky nožom aby sa dobre spájali.

Malou lyžičkou sa vyberie stred broskyne a dá sa tam krém. Potom sa tam dáva lentilka alebo mandľu. Spojíme po dve polovičky a farbíme červenou a žltou farbou.

POZOR!!! Nenamočiť ich veľmi pretože sa roztopí cukor. Obaľovať cukrom / kr.+ vanilkový/

Doplňujúce obrázky
Broskyne, Recepty na zákusky, silviaš, 1
Celkový čas
2 hod, 12 minút
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
12 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

Zula, Ut, 24. 06. 2008 - 13:18

a akú plnku používaš?a v čom máš rozrobenú farbu?sú pekné hneď by som si dalaTlieskam

evik68, Ut, 24. 03. 2009 - 14:34

prosim jednu otazku. čo je prdopeč? prašek do pečiva?

kovka, St, 03. 06. 2009 - 23:16

ahojte,silvias prosim ta aky tam ide krem? dakujemÚsmev

ahoj kovka je to na tebe aký krém tam dáš ja robím klasiku z klasku .ktorý je tvoj obľubený tak ho tam dajSlnko

alioska, Ut, 09. 06. 2009 - 15:50

tie ingrediencie len zmiešaš dokopy???...alebo sa to robí ako klasické piškotove cesto,najprv sneh,pridať žltka?...som z toho jeleň..alebo jelenica?..Vyplazený jazyk

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama