reklama

Broskyňový koláč

Pridal/a Oľa123 dňa 23. 10. 2014 - 20:30 - Recepty Oľa123
Broskyňový koláč, Recepty na koláče, Oľa123

reklama

typický americký koláč

Ingrediencie
250 gramov tuk
120 millilitrov voda
350 gramov hladká múka
1⁄2 balík prášok do pečiva
1 polievková lyžica kryštálový cukor
Postup

Suroviny na cesto poriadne vychladíme a vypracujeme cesto, do ktorého pridáme aj štipku soli. Cesto dáme na 1 hodinu do chladničky.

1 kg broskyň 100 g cukru 50 g múky 1 lyžička škorice 1/2 lyžičky muškátového orieška 30 ml citrónovej šťavy 20 g masla Broskyne nakrájame na mesiačiky, zmiešame s citrónovou šťavou, prebytočnú šťavu zlejeme. Zmiešame s ostatnými surovinami na plnku.

Z cesta vyvaľkáme 2 kruhy. Jeden dáme do tortovej formy, dáme plnku a prikryjeme druhým kruhom. Povrch torty potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vrchný kruh narežeme v štyroch miestach. Pečieme 10 minút na 220°C, potom dopečieme /asi 35 minút/ na 175°C.

Celkový čas
2 hod, 30 minút
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama