reklama

Čokoládová torta

Pridal/a Kamila dňa 10. 09. 2014 - 18:20 - Recepty Kamila
Čokoládová torta, Recepty na torty, Kamila

reklama

Recept s fotopostupom na intenzívne čokoládovú tortu.

Ingrediencie
Cesto:
2 hrnčeky kryštálový cukor
3⁄4 hrnček kakao
1 kus vanilkový cukor
1 1⁄2 čajové lyžičky sóda bikarbóna
1⁄2 čajová lyžička soľ
1 3⁄4 hrnčeky hladká múka
3 kusy vajce
1 hrnček cmar
2 čajové lyžičky instantná káva
1 hrnček voda
1⁄2 hrnček olej
Svetlý krém:
125 gramov biela čokoláda
50 millilitrov šľahačková smotana
50 gramov maslo
75 gramov práškový cukor
Tmavý krém:
200 gramov horká čokoláda
200 millilitrov šľahačková smotana
50 gramov maslo
2 polievkové lyžice med
Na ozdobu:
75 kusy biela čokoláda
Postup

Cesto:

Uvaríme kávu z dvoch lyžičiek instantnej kávy a šálky vody.

Vymiešame všetky sypké ingrediencie na cesto.

V inej miske vyšľaháme mokré ingrediencie na cesto, okrem kávy.

Obe hmoty spojíme a prilejeme teplú kávu. Vznikne nám redšie cesto, ktoré vylejeme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote cca 180°C (alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou) cca 35-40 minút.

Pred vybratím skúste špajlou skontrolovať či je cesto upečené, mala by ostať suchá. Korpus necháme vo forme vychladnúť.

Svetlý krém:

Na biely krém roztopíme v parnom kúpeli bielu čokoládu s trochou šľahačkovej smotany. Hmotu necháme vychladnúť.

Práškový cukor vyšľaháme so zmäknutým maslom do svetlej peny a prišľaháme k nej vychladenú ale ešte riedku čokoládu. Vychladený korpus rozrežeme na dve časti.

Na spodný diel rozotrieme biely krém, prikryjeme druhou časťou a dáme chladiť do chladničky.

Tmavý krém:

Ganache (tmavý krém) pripravíme tak, že nad parou zohrejeme šľahačkovú smotanu, odstavíme z tepla a rozpustíme v nej čokoládu, maslo a spojíme s medom do hladkej hmoty.

Dáme ju chladiť do chladničky na cca 1 hodinu. V

znikne nám krásny vláčny krém, ktorým podľa fantázie ozdobíme v hrubej vrstve tortu. Na záver môžeme ešte pridať hobliny z bielej čokolády.

Doplňujúce poznámky

Korpus je trochu iný na aký sme zvyknutý, trochu vlhkejší s intezívne čokoládový a výrazný vďaka pridanej káve.

Doplňujúce obrázky
Čokoládová torta, Recepty na torty, Kamila, 1
Čokoládová torta, Recepty na torty, Kamila, 2
Čokoládová torta, Recepty na torty, Kamila, 3
Čokoládová torta, Recepty na torty, Kamila, 4
Čokoládová torta, Recepty na torty, Kamila, 5
Čokoládová torta, Recepty na torty, Kamila, 6
Čokoládová torta, Recepty na torty, Kamila, 7
Čokoládová torta, Recepty na torty, Kamila, 8
Čokoládová torta, Recepty na torty, Kamila, 9
Čokoládová torta, Recepty na torty, Kamila, 10
Čokoládová torta, Recepty na torty, Kamila, 11
Čokoládová torta, Recepty na torty, Kamila, 12
Čokoládová torta, Recepty na torty, Kamila, 13
Čokoládová torta, Recepty na torty, Kamila, 14
Čokoládová torta, Recepty na torty, Kamila, 15
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

Gitula, Po, 15. 09. 2014 - 08:45

juj to ja také môžem mňamko určite vyskúšam Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoÁno vďaka Zlomené srdceTortaKvietokSlnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama