Popis
Recept s fotopostupom na luxusnú maxi čokoládovú penovú tortu pre výnimočné chvíle

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 2 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 2 hod |
Ingrediencie
200 | gramov | horkej čokolády (cesto) |
125 | gramov | masla (cesto) |
5 | kusy | vajec (cesto) |
1⁄3 | šálka | trstinového cukru (cesto) |
štipka | soli (cesto) | |
150 | gramov | horkej čokolády (tmavý krém) |
2 | polievkové lyžice | kakaa (tmavý krém) |
5 | polievkové lyžice | horúcej vody (tmavý krém) |
375 | millilitrov | šľahačkovej smotany (tmavý krém) |
1 | polievková lyžica | cukru (tmavý krém) |
2 | kusy | čokolády kaštany alebo 100g bielej čokolády (svetlý krém) |
2 | plátky | želatíny (svetlý krém) |
375 | millilitrov | šľahačkovej smotany (svetlý krém) |
1 | polievková lyžica | cukru (svetlý krém) |
Inštrukcie
Korpus:
Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou a necháme chvíľu vychladnúť. Z bielok, cukru a soli vyšľaháme tuhý sneh. Žltka vmiešame k čokoláde, prešľahala som ich chvíľu. Do čokoládovej hmoty vmiešame najprv trochu snehu a potom túto hmotu zľahka spojíme so snehom. Pečieme v okrúhlej vymastenej forme pri teplote cca 180°C cca 18 minút. Korpus krásne vyrastie, ale po chvíli rýchle spadne, je to v poriadku. Oddelíme bočnú časť formy. Korpus položíme na mriežku a necháme vychladnúť. S dcérou sme sa bili na "kôrke", ktorú sme z vrchu pozbierali.
Tmavý krém:
Nad parou rozpustíme čokoládu. V malej miske zmiešame kakao s horúcou vodou, ak je veľmi hustá, môžeme ešte pridať trošku vody. Obe čoko hmoty spolu spojíme a necháme chvíľu vychladnúť. Šľahačku s cukrom vyšľaháme do hustej konzistencie. Malú časť z nej vmiešame do čokoládovej hmoty a potom spolu zľahka spojíme šľahačku s čokoládou. Rozotrieme na vychladnutý korpus, ktorý sme preložili na tácku a na bohy dali späť očistený rám tortovej formy. Vložíme od chladničky kým pripravíme vrchný krém.
Svetlý krém:
Ľadové kaštany, alebo bielu čokládu rozpustíme nad parou s cca 50ml šľah. smotany. Plátky želatíny necháme nabotnať v troche vody. Po cca 10 minútach z nich zľahka vyžmýkame vodu a dôkladne primiešame k ešte horúcej čokoláde so smotanou. Zvyšnú šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha. Cca štvrtinu vmiešame do trochu vychladenej čokoládovej hmoty a na záver spojíme čokoládovú hmotu so zvyšným snehom. Krém rovnomerne rozotrieme na tortu, na čiastočne stuhnutý tmavý krém. Dáme do chladničky na minimálne dve hodiny. Ozdobíme čokoládovými hoblinami, alebo kakaom ak vám dôjde čokoláda ako mne. ;)
Poznámky
Torta je fakt božšská aj keď jej veľa naraz nezjete.

























Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 71878x
Komentáre
vyzerá skvele






...vďaka za fotopostup a recept 
ja také môžem mňamko


ďakujem za receptík aj za fotopostup 




Ja korpusy nechávam vždy vychladnúť vo forme, vtedy sa boky nestiahnu a ostanú rovné
Ďakujem za radu, len toto je ozaj nezvyčajný korpus, bez múky, má ostať pružný, akokeby nedopečený, spadne na polovicu výšky ... Bok som dávala dole neskôr ... Však najbližšie vyskúšam.
Jój, vyzerá úžasne, to musí byť mňamka




Trochu si ma pomýlila s tým snehom
ale inak vyzerá úžasne určite vyskúšam 


Prečo, som ťa pomýlila? Mám niekde chybu? Do cesta ide sneh, do druhej a tretej vrstvy krému ide šľahačka, len na obrázkoch vyzeraju rovnako.
Asi tu myslela "Šľahačku s cukrom vyšľaháme do hustej konzistencie. Malú časť z nej vmiešame do čokoládovej hmoty a potom spolu zľahka spojíme sneh s čokoládou. "
...idem ju dnes robiť mame na meniny, držte place
ďakujem za recept 
jaj dakujem, uz viem kde som spravila chybu, uz aj napravila
Oj aká som rada, dlho som sa k tejto torte odhodlávala, kým som nabrala odvahu.
Jejdanenky, to ale vyzerá dobre
, musím vyskúšať, krásny prehľadný postup, ďakujem 

Chcem sa opytat, da sa to spravit aj ako kolac na plech z dvojitej davky cesta a kremu? Potrebovala by som toho viac pre dve navstevy a nemam dve tortove formy....vdaka.
Myslim, ze ano, tato tortova forma je z tych vacsich, len budete potrebovat dlhsi cas na chladenie aby sa to dobre krajalo a drzalo pekne tvar, najlepsie cez noc