reklama

Jogurtovo-višňové rezy

Pridal/a Mária Vašová dňa 01. 04. 2014 - 20:42 - Recepty Mária Vašová
Jogurtovo-višňové rezy, Recepty na zákusky, Mária Vašová

reklama

Osviežujúci rez.

Ingrediencie
Cesto:
7 kusy vajce
7 polievkové lyžice cukor
7 polievkové lyžice hladká múka
1⁄2 balík prášok do pečiva
Plnka 1:
500 millilitrov mlieko
1 kus Zlatý klas
1 balík vanilkový cukor
2 polievkové lyžice cukor
Plnka 2:
200 gramov jogurt višňový
1 kus želatínový stužovač za studena
200 millilitrov Creme Patisserie rastlinná šľahačka
1 balík vanilkový cukor
700 millilitrov višňový kompót
500 gramov práškový cukor
Na ozdobu:
1 kus šľahačková smotana
Postup

Cesto : klasická piškóta zo 7 vajec (vyšľahaný sneh zo 7 bielok a 7 lyžíc cukru, zľahka zmiešame s vymiešanými žltkami, 7 lyžicami múky a pol prášku do pečiva)

Plnka č. 1 : klasický vanilkový krém zo zlatého klasu. (uvaríme puding z 0,5 l mlieka, zlatého klasu, vanilkového cukru a 2 lyžíc cukru)

Plnka č. 2 : 4 ks 200g smotanový jogurt višňový, 1 ks želatin. stužovač Oetker za studena, 2 dcl smotany Creme Patisserie, 1 van . cukor, 7dcl pohár višňový kompót. Vyšľaháme smotanu . Dáme si odkvapkať kompót na sito. Pripravíme želatin. stužovač za studena , podľa návodu, dáme tam 1dcl šťavu z kompótu,miesto vody. Do rozmiešaného stužovača pridávame jogurt a zamiešavame šľahačku.

Na upečený a vychladnutý korpus natrieme pikantný lekvár, na to dáme plnku č.1. Na vanilkovú plnku naukladáme na husto višne a na to dáme jogurtovú zmes. Roztrieme na celý plech a necháme vychladiť a stuhnúť . Môžeme použiť aj iné ovocie, /čerstvé/ a tiež iný jogurt. Ja som použila na ozdobenie zákuska ešte šľahačku s ovocným dražé. Je to výborná osviežujúca mňamka !

Doplňujúce poznámky

Ako dezert.

Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

emiska, Št, 10. 04. 2014 - 20:02

zákusok vyzerá super Áno , len sa mi nezdá ten recept...akosi mi tam chýba múka...je to správne?

Myslela som, že každá tortičkárka vie čo je klasická piškóta, že do nej ide aj múka.........nie????????? MrkámMrkám

Maria zdravím, píšete stužova šlehačky za studena..myslíte od otkere želatinový stužovač??? nabo stužovač šlehačky Danka tuckova.dana@seznam.cz ...moc prosím o odpoveď na email

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama