reklama

Penové rezy s karamelovým krémom

Pridal/a keli62 dňa 23. 05. 2010 - 16:11 - Recepty keli62
Penové rezy s karamelovým krémom, Recepty na zákusky, keli62

reklama

Veími dobrý a pekný rez na slávnostnú príležitosť

Ingrediencie
Korpus:
8 kusy vajce
200 gramov práškový cukor
90 gramov polohrubá múka
40 gramov kakao
1⁄2 balík prášok do pečiva
Penový plát:
7 kusy bielok
420 gramov práškový cukor
Krém:
300 gramov kryštálový cukor
250 millilitrov šľahačková smotana
250 gramov maslo
Postup

Poleva: biela čokoláda. olej a na ozdobu tmavá čokoláda.

Postup:

Kakaove korpusy: Ja som robila cestá klasicky ako som zvyknutá, nedržala som sa receptu.Takže upiecť dve klasické kakaové piškoty.

Potom upiecť penový plát: Šľahať bielka s cukrom nad parou, tak aby to bolo celé dobre horúce a moj test je taký, že ked si naberiem hmotu na prst, nesmie sa tá špička s peny zvaliť/čiže nesmie byt riedke/ Pečieme pri nízkej teplote vlastne sušíme ako pusinky aby to bolo vysušené čo najviac./asi 1hod/ Ten doporučujem piecť v hlbokom plechu./moja skúsenosť, natrieť papier na pečenie s olejom lahšie sa to dáva dolu s papiera /Ked sa vám plát aj trochu popraská nič sa nedeje pekne to schováte pod krém.

Krém: upáliť cukor na karamel Zaliať šlahačkou pomaličky rozpustiť, vychladiť a spojiť s maslom. Može sa dať aj salkový krém myslím že to musí byť ešte lepšie.

Postup: hnedé cesto, karamel krém, penový plát, karamel krém, hnedé cesto a na vrch poliat bielou čokoládou. prajem dobrú chuť.

Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (4 hlasov)

reklama


reklama

keli62, Ne, 23. 05. 2010 - 16:13

ešte som zabudla penu šlahať samozrejme nad parBozkávam ou.

dadka1, Ne, 23. 05. 2010 - 19:23

super..ako dlho sa miesaju tie bielky nad parou a potom ako dlho sa ten penovy plat asi pecie a pri akej teplote?nerobila som este penovy plat..dakujem..si velmi zlataKvietokSlnko

keli62, Po, 24. 05. 2010 - 07:22

Dadka miešať tak aby to bolo celé dobre horúce a moj test je taký, že ked si naberiem hmotu na prst, nesmie sa tá špička s peny zvaliť/čiže nesmie bit riedke/Pečieme pri nízkej teplote vlastne sušíme ako pusinky aby to bolo vysušené čo najviac./asi 1hod/Bozkávam

jaroski, St, 09. 06. 2010 - 10:47

mam dve otazky: rozmery plechy (nasa je 60x40)
a jedna slahacka je kolko?(nasa je 2 L )
DAKUJEM !

m_onika, Po, 13. 09. 2010 - 22:17

Šľahačka klasika,takú čo predávajú v obchode,buď 200 ml alebo 250ml,je to úplne jedno....keď cukor skaramelizujeme,tak tá sladká chuť pokryje aj 250 ml šľahačku.Ty si sa asi pomýlila s tými dvomi litrami....Chichocem saChichocem saChichocem sa

m_onika, Po, 13. 09. 2010 - 22:15

Ja robievam takto torty - ešte môže byť alternatíva karamelového krému čokoládový nad parou,aj tak je to mňaáááám.....

Ten krém pěnový plát nerozmočí? A kdy můžu řez udělat,myslím jestli můžu udělat dopředu 3 dny-Děkuji

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama