reklama

"vatový" korpus


reklama

Ahoj, dievčatá!
Potrebovala by som recept na korpus, do ktorého sa pridáva škrob (Solamyl, Amylon,...). Cesto je také ľahučké a jemné. Poznáte ho niekto?
Ďakujem!


reklama


reklama

ZuzkaV, St, 20. 05. 2009 - 10:55

No stačí, ak časť múky v recepte nahradíš solamylom. Napr. polovicu.
Napr. 10 vajec, 450 g práškového cukru, šťavu z 1 citróna, 110 g polohrubej múky, 120 g Solamylu To je na citrónové rezy

jawilco, St, 20. 05. 2009 - 13:25

Ďakujem, Zuzi. Myslela som si, že sa to dá tak,že len nahradím múku Solamylom, ale po prvýkrát radšej podľa osvedčeného receptu.Slnko

Sigetka, St, 20. 05. 2009 - 13:41

Ja som kedysi robila bábovku, čo som do nej dávala 4 vajcia a 4 sáčky zlatého klasu (120g), postup ako na obyč. bábovku, lenže mne sa to zdalo také prachové, tak som myslela, že to nie je dobrý recept, že som niečo zbabrala. Ale ľahučká bola, to je fakt.

ZuzkaV, St, 20. 05. 2009 - 14:56

Ani ja nemám rada cesto, kde je len puding bez múky, ale to, čo som písala vyššie je fajn.

emmilly, St, 20. 05. 2009 - 14:54

6 vajec, 200 g kryštálového cukru, 140 g maizeny(solamyl), 1/2 balíčka kypriaceho prášku.
Postup: cukor a vajcia šľaháme nad parou do zhustnutia a zmes necháme za občasného premiešania vychladnúť. Potom pridáme maizenu a kypriaci prášok.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama