reklama

Gaštanovo-čokoládová torta

Pridal/a tilli dňa 30. 11. 2013 - 21:14 - Recepty tilli
Gaštanovo-čokoládová torta, Recepty na torty, tilli

reklama

gaštanovo - čokoládová torta

Ingrediencie
Korpus:
3 kusy vajce
135 gramov kryštálový cukor
135 gramov hladká múka
60 gramov čokoláda
3 polievkové lyžice maslo
  štipka prášok do pečiva
Krém:
50 gramov šľahačková smotana 33%
200 gramov gaštanové pyré
150 gramov čokoláda
20 millilitrov Baileys
Postup

Čokoládový korpus:

3 vajcia, 135 g cukru, 135 g hl.múka, 60 g čokoláda, 3 PL masla, štipka pr. do pečiva.

3 bielka vyšľaháme do peny, pomaly postupne pridávame cukor, žĺtka a roztopenú čokoládu s maslom, nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva. (namiesto masla sa dá použiť aj olej.)

Čokoládovo-gaštanový krém:

50 g smotany 33%, mrazené gaštanové pyré alebo pyré z uvarených gaštanov 200 g, 150 g pravá mliečna čokoláda, 2 cl baileys likér (kto doma práve nemá, môže použiť rum)

Smotanu prevaríme, vlejeme do čokolády, tak aby sa rozpustila, pridáme zmäknuté gaštanové pyré a zmäknuté maslo. Vyšľaháme. 

Tip na zdobenie:

Použila som bielu pravú čokoládu, z nej som spravila "mantinely" okolo torty (naniesla na fóliu, krátko nechala na mramore a hneď priložila na tortu), čoko hoblinky a na zmrznutej naberačke ktorú som postriekala natemperovanou čokoládou som vytvorila takú "mištičku" a do jej stredu dala na ozdobu jedlý kvietok?- physalis.

Pravú horkú čokoládu som vytemperovala a nastriekala na pripravenú fóliu, krátko položila na mramor a hneď dala po obvode torty na "biele mantinely". Na vrch torty som naliala mirror. Môžeme dozdobiť upečenými gaštanmi. Pred jedením je lepšie tortu nechať trošku vonku, aby krém nebol úplne tuhý Prajem dobrú chuť :)

Doplňujúce obrázky
Gaštanovo-čokoládová torta, Recepty na torty, tilli, 1
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

Alena R, Pi, 06. 12. 2013 - 17:41

Vyzerá výborne, šľahačky stačí len tých 50g? A dať celé maslo. SlnkoKvietok Dík

tilli, So, 21. 12. 2013 - 20:22

dakujem Zlomené srdce
prepacte ze som skor neodpisala: ano slahacka len 50g, masla ide 150g - ta napln sa dava skor do praliniek a ja som len skusala ju dat do torty - na mna bola dost tuha ja mam radsej lahsi krem takze skus dat viac slahacky menej masla... Slnko drzim palce Áno

Boyle, Po, 04. 08. 2014 - 08:45

mňam, gaštany a gaštanové koláčiky mám rada
TortaVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama