reklama

Pistáciové rezy

Pridal/a MartinaO dňa 26. 10. 2013 - 20:16 - Recepty MartinaO
Pistáciové rezy, Recepty na zákusky, MartinaO

reklama

Efektný zákusok 

Ingrediencie
Na 3 korpusy:
600 gramov polohrubá múka
12 kusy vajce
600 gramov kryštálový cukor
300 millilitrov voda
1 1⁄2 balíky prášok do pečiva
  trocha potravinárska farba zelená
Krém:
3 pistáciový puding
1 liter mlieko
200 gramov kryštálový cukor
250 gramov maslo
Poleva:
300 gramov práškový cukor
2 kusy bielok
2 polievkové lyžice citrónová šťava
100 gramov Cera
  trocha potravinárska farba zelená
Ešte potrebujeme:
  džem
Postup

Cesto:

Upečieme dve svetlé a jednu zelenú piškótu. Na jednu piškótu potrebujeme 4 vajcia , 200 g polohrubej múky , 200 g cukru , 1dcl vody , ½ prášku do pečiva. Do zelenej pridáme potravinárske farbivo zelené.

Postup :

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Postupne do snehu zašľaháme žĺtka a vodu. Nakoniec zľahka vmiešame múku a prášok do pečiva . Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Takto upečieme 2 žlté pláty a do 3 pridáme zelené farbivo .

Krém:

Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť - potom vmiešame maslo .

Zelenú piškótu natrieme pikantným džemom, dáme naň žltý plát natretý džemom a krémom, dáme poslednú piškótu. Na chvíľu dáme do chladničky a zaťažíme. Nakoniec natrieme polevu a ozdobíme .

Poleva: Miešame nad parou bielka, cukor, ceru, citrónovú šťavu. Necháme úplne rozpustiť. Nakoniec primiešame farbivo. Potom nanesieme na koláčik jednu vrstvu, troška počkáme a môže ísť druhá vrstva. Fakt je to super poleva, vôbec sa nerozteká, dá sa s ňou krásne pracovať, pri krájaní sa vôbec neláme !

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama