reklama

prosím o recept na slanú tortu


reklama

Ahojte šikulíčkovia, vedel by mi niekto poradiť dobrý receptík na slaný korpus a aj poradiť čo na to? Myslím výzdoba.Vďakaaaaaaaaaaaaaaa Bozkávam


reklama


reklama

Irma, Ne, 29. 01. 2012 - 18:34

Ahoj 1mimulilinka, ja robievam roky slane torty. Pretoze pouzivam chlebovy korpus a ten v pozadovanom tvare nekupim, tak si ho vlastne najprv upeciem. Neboj sa, ne je to o nic zlozitejsie ako piskotovy korpus. Velmi sa mi osvedcili hotove balenia "Zmes na pripravu .... chleba" , tie bodky znamenaju, ze tych druhov je viac. Kupis ich v kazdom vacsom obchode/LIDL, TESCO, CARREFURE../ balene su od 500g - 1000 g. Ja peciem chleba v rure. Podla toho, aky tvar potrebujem taku formu si pripravim. Cesto zarobim podla navodu. Pockam kym nakysne, medzitym formu vymazem na tenko mastou. Nakysnute cesto este raz vyformujem a polozim do formy dokysnut/cca 35 min./ Ruru predhrejem, 5 minut pred vlozenim cesta na spodnu priecku, umiestnim pod nu dalsi plech s vodou/cca 1,5 dl/. Podla toho aku typ rury mas /ja horkovzdusnu, tak nastavim na 165°C/ Peciem 45 - 50 min. Na priemer 26cm staci 750g a mas to na 5 - 6 platov. Tieto cesta su velmi hutne a preto sa velmi dobre rezu na platy. Cesto peciem den predtym ako idem plnit. Plnky mam rokmi overene. Sama vyrabam len ked chcu specialnu. Jednu mam vyborne overenu a z tej potrebujem 1000 g. Kupujem ju u nas v TESCU Bratislava-Petrzalka - lahodkarske oddelenie. Vola sa "Pikantna natierka" a stoji cca 6.70 E/kg. Najziadanejsia je nasledovna verzia: najprv plat natriem plnkov, posypem na hrubo nastruhanym eidamom, nasekanou jarnou cibulkou, na drobucko nasekanou sunkou a tak isto nasekanou paprikou. Nasledujuci plat natriem plnkou, prevratim na uz posypany plat a ide sa dalej. To aby sa vsetko prilepilo a nezosunulo dole. Ked su vsetky platy natrete, obtriem aj cele zvonka. Pretoze takéto torty dost casto daleko cestovaju, tak som ich zacala obsypavat okolo uprazenymi slnecnicovymi semiackami/potom sa moze bez poskodenia obtriet/. Vrch zdobim kedy ako si to vyzaduje situacia. Mam par "Slanych tort" zobrazenych aj tu na tortyodmamy. Prijemnu tvorivu pracu. TortaTortaTortaTorta

Mia30, Št, 09. 12. 2010 - 10:53

Dobrý deň, prosím vás na korpus podkova treba koľko cesta? Chystám sa robiť túto tortu úplne prvýkrát. Vrch by som chcela potiahnuť eidamom. Ďakujem

Prajem všetkým pekný deň. Kamarát mal oslavu a je radšej na slané chute. Tak som v hrnci upiekla vrstvu masovej fašírky, vrstvu plnky do kurčaťa a vrstvu zemiakového cesta prekladaného opečeným bôčikom. Vrstvy som neupiekla úplne. Dopekala som ich spolu, spojila som ich vajcom. Tortu som chcela poliať čokoládovou polevou s čili korením a ozdobiť tatarkou a orechmi. Čokoláda sa však nepodarila a tak som tortu natrela tatarkou a ozdobila ako sladkú tortu. Kamarát si myslel že je to klasika..sladká torta a bol veľmi potešený keď tortu vyskúšal. Bola veľká a na druhý deň ju vraj dojedli zohriatu. Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama