reklama

Taliansky zákusok Diplomatico

Pridal/a seby2705 dňa 11. 09. 2013 - 11:37 - Recepty seby2705
Taliansky zákusok Diplomatico, Recepty na zákusky, seby2705

reklama

Výborný zákusok, podobá sa trochu punčovému rezu a trochu krémešu. Zaujímavá kombinácia.

Ingrediencie
400 gramov lístkové cesto
70 gramov práškový cukor
Piškóta:
5 kusy vajce
1 balík vanilkový cukor
175 gramov kryštálový cukor
150 gramov hladká múka
50 gramov zemiakový škrob
Rozvar:
2 polievkové lyžice cukor
100 millilitrov voda
  trocha Alchermes likér
  trocha potravinárska farba červená
Krém:
400 millilitrov mlieko
1 balík vanilkový cukor
4 kusy žĺtok
5 polievkové lyžice cukor
4 polievkové lyžice hladká múka
250 millilitrov smotana na šľahanie
Postup

Potrebujeme:

listkove cesto 2 obdlzniky po 200g

70g praskovy cukor

 Ruru si predhrejeme na 230 stupnov, plech vystlany papierom posypeme pr.cukrom, nan dame listkove cesto, posypeme znova praskovym cukrom, popichame vydlickou a vlozime do rury. Ruru treba znizit na 160 cca 10-15 minut do zhnednutia .Nechame vychladnut.

Rozvar na namocenie piskotoveho cesta:

100ml voda,2 pl cukru a kto ma podla chuti taliansky liker alchermes- kto nema da rum a cervene potravinarske farbivo

Vodu s cukrom uvarime, odstavime, pridame rum-alebo liker a nechame vychladnut. Nakoniec zafarbime potr.farb.

Piskotovy plat:

vajcia asi 5ks-250g, 1 vanilka, 175g cukru kr., muka hl. 150 g, zemiakovy skrob 50g,

Vajcia treba nahriat na 45 stupn.Ak nemame teplomer, nechame ich vonku na par hodin, pridame cukor a vsetko spolu slahame.Pridame muku a skrob .Dame do dormy vymastenej maslom a vysypanej mukou pecieme pri 160c-20 minut rura teplovzdusna.Nechame vychladnut.Piskotovy plat treba odmerat podla velkosti listkoveho cesta,ak sa niekomu nehodi tato piskota mozte ju nahradit za klasicku nasu slovensku.

Krem:

400 ml. mlieko, vanilka, 4 žĺtky, 5 lyžice cukru, 4 lyžice hladkej múky, 250 ml. smotany na šľahanie,smotanu mozme nahradit aj mascarpone 250g.

Dame varit mlieko s vanilkou, v miske rozmiesame žĺtky s cukrom, pridajte muku do zltkov. Nalejte pomaly mlieko a vmiešajte do zmesi. Dajte zmes do hrnca a varíme za stáleho miešania, kým krem nezhustne Nechajte krém vychladnut. Vyslahame slahacku a postupne zamiesame do kremu.

Skladanie hotoveho zakusku: listkove cesto, natrieme nan polovicu kremu, dame piskotove cesto ktore dobre namocime pripravenym likerom, nan dame druhu polovicu kremu ,prilozime listkove cesto, zatazime, pocukrujeme.

Dobrú chuť!

Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

marta02, St, 11. 09. 2013 - 13:30

koláčik vypadá veľmi zaujímavo, ja mám rada nové veci, určite vyskúšam, ukladám do obľúbených, ďakujem TlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Hanka68, Po, 18. 11. 2013 - 11:33

Skúšala som ho, ale určite tam dajte vlastnú piškótu. Použila som tú z receptu a zdá sa mi tuhá(ako z gumy Chichocem sa ....možno to chcelo dať polohrubú múku- alebo som urobila niekde chybu).

ta piskota ma byt tuha len sa ma nakrajat na male pasiky a dobre poliat o tom ten zakusok je

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama