reklama

Mandarínková torta Kilimandžáro

Pridal/a melisa dňa 28. 07. 2013 - 16:40 - Recepty melisa
Mandarínková torta Kilimandžáro, Recepty na torty, melisa

melisa | Mandarínková torta Kilimandžáro


reklama

Recept som našla na jednej stránke a tak som ho vyskúšala. A tu je výsledok.

Ingrediencie
Korpus:
100 gramov polohrubá múka
30 gramov kakao
180 gramov práškový cukor
30 gramov Solamyl
5 kusy vajce
50 gramov maslo
2 čajové lyžičky prášok do pečiva
  štipka soľ
Náplň:
500 gramov jemný tvaroh
2 balíky vanilkový cukor
200 millilitrov šľahačková smotana
80 gramov práškový cukor
1 balík šľahačková smotana
20 gramov prášková želatína
100 millilitrov voda
2 plechovky mandarínkový kompót
Postup

V miske zmiešame sypké suroviny na korpus: múku, prášok do pečiva, kakao, Solamyl. Žĺtky, cukor, maslo vymiešame dopenista, pridáme zmiešané sypké suroviny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny a jemne primiešame k žĺtkovej zmesi. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy  s priemerom 24 cm a upečieme. Necháme vychladnúť.

Želatínu namočíme do 100 ml vody, necháme postáť 10 minút. Potom ju zahrejeme, aby bola vlažná a rozpustíme. Mandarínky (2 plechovky po 314 ml) scedíme a šťavu odložíme. Budeme v nej namáčať korpus. 2/3 mandarínok dáme do tvarohu a 1/3 odložíme na povrch.

Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha. Mandarínky zamiešame do tvarohu, pridáme vyšľahanú šľahačku a rozpustenú želatínu. Všetko spolu zmiešame. Zmes vylejeme do misy, vyloženej potravinárskou fóliou a dáme stuhnúť do chladničky /misa - priemer 23 cm/.

Korpus prekrojíme priečne na polovicu. Spodnú časť položíme na podnos, pokvapkáme odloženou mandarínkovou šťavou. Vyklopíme stuhnutú tvarohovú zmes a uložíme 1/3 mandarínok. Vrchnú časť rozdelíme na 16 častí. Trojuholníčky namáčame v mandarínkovej šťave a jemne pritlačame k tvarohovej zmesi vždy oproti sebe. Hotovú tortu jemne poprášime práškovým cukrom a podávame.

Výnos
1 forma - priemer 24 cm
Celkový čas
2 hod, 10 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

marta02, Ne, 28. 07. 2013 - 16:53

tortička vypadá super, určite ju vyskúšam, už pri pohľade na ňu sa mi zbiehajú slinky TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

melisa, Ne, 28. 07. 2013 - 17:30

Ďakujem, príprava nie je náročná,iba sa zdá, treba vyskúšať TortaTortaTorta

svieža madarínková mňamka, u nás zmizla ako prvá "láva" zo stredu Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama