Popis
Tvarohová maškrta s ríbezľami a černicami :)

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | vlastný recept |
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
Inštrukcie
Cesto:
3 ks vajíčka
150 g cukor kryštálový
110 g múka polohrubá
3 PL sóda (tekutina )
4 g prášok do pečiva
10 g kakao
Plnka:
250 g tvaroh
1 bal. vanilkový cukor
2 PL práškový cukor
3 g plátkova želatína
2 PL voda
175 ml smotana na šľahanie
ríbezle
Na ozdobu:
nutella na potretie, černice, mleté orechy
Postup:
1. Zo surovín na cesto upečieme v nerezovej mise korpus, necháme vychladnúť.
2. Položíme naspäť do misy a vyrežeme si vnútro korpusu.
3. Tvaroh vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Smotanu zvlášť vyšľaháme. Plátkovú želatínu dáme do malého hrnca a pridáme vodu, necháme napučať 10 minút. Potom ju zohrejeme, pridáme lyžicu tvarohovej zmesi zamiešame a pridáme do ostatnej tvarohovej zmesi. Pridáme aj šľahačku zamiešame opatrne...
4. ...nakoniec pridáme aj ríbezle zamiešame.
5. Plnkou vyplníme korpus...
6. ...vyrezaný korpus položíme na plnku. Dáme do chladničky dobre stuhnúť.
7. Keď stuhla vyklopíme z misky na tácku...
8. ...potrieme nutellou, vrch ozdobíme černicami a boky orechom.
9. Rez tortičky.









Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 4139x
Komentáre
Ďakujem