reklama

Ovocný zákusok

Pridal/a Boyle dňa 17. 07. 2013 - 17:43 - Recepty Boyle
Ovocný zákusok , Recepty na zákusky, Boyle

reklama

Ovocný zákusok s tvarohovo-mascarpone krémom

Ingrediencie
Kakaový korpus:
4 polievkové lyžice práškový cukor
4 polievkové lyžice polohrubá múka
  trocha prášok do pečiva
4 kusy vajce
1 polievková lyžica olej
Svetlý korpus:
4 kusy vajce
4 polievkové lyžice práškový cukor
4 polievkové lyžice polohrubá múka
1 polievková lyžica olej
  trocha prášok do pečiva
Krém:
250 gramov tvaroh mixovaný
250 gramov mascarpone
500 millilitrov smotana na šľahanie 33%
250 gramov maslo
5 polievkové lyžice práškový cukor
2 kusy vanilkový cukor
5 kusy žĺtok
20 gramov želatína Dr. Oetker prášková
Čokoládová poleva:
200 gramov čokoláda
50 gramov Cera
Dokončenie:
300 gramov džem
  trocha rum
1 kilogram ovocie
7 mäta
Postup

Krém:

Žĺtky vyšľahať s polovicou cukru a uvariť v pare, alebo mikrovlnke za stáleho premiešavania. Tvaroh a mascarpone a maslo vyšľahať so zvyškom cukru a vanilkovým cukrom, pridať uvarený žĺtkový krém, pridať želatínu, nabobtnanú v 2 PL vody a rozpustenú v mikrovlnke a 250 ml vyšľahanej smotany.

Kakaový plát potrieť džemom zmiešaným s rumom, obložiť ovocím (použila som banány, maliny a višne) a zatrieť krémom (pracovať treba rýchle, aby krém nestuhol), priložiť biely plát, potrieť rumovým džemom a poliať polevou z cery a čokolády.

Po nakrájaní ozdobiť vyšľahanou smotanou a čerstvým ovocím (použila som žlté a červené maliny, ríbezle a čučoriedky a lístok mäty)

Celkový čas
2 hod, 30 minút
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama