reklama

Čučoriedkové trojuholníky s čokoládou

Pridal/a herbie31 dňa 10. 07. 2013 - 20:23 - Recepty herbie31
Čučoriedkové trojuholníky s čokoládou, Recepty na zákusky, herbie31

reklama

Skvelý osviežujúci zákusok

Ingrediencie
3 kusy vajce
60 gramov práškový cukor
60 gramov polohrubá múka
10 gramov vanilkový cukor
2 polievkové lyžice citrónová kôra
30 gramov kakao
250 gramov smotana na šľahanie 33%
150 gramov čučoriedky
6 gramov plátková želatína
150 gramov tvaroh
Postup

Cesto:

Z bielkov a 2/3 práškového cukru a vanilínového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame so zvyšným cukrom do peny, obidve hmoty spolu zľahka zmiešame. Pridáme polohrubú múku s postrúhanou citrónovou kôrou a kakaom. Rozotrieme na plech pokrytý papierom 20x30 cm a pri teplote približne 180°C pečieme 15 minút.

Po vychladnutí rozotrieme čučoriedkový džem a čučoriekovo-tvarohovú náplň. Po stuhnutí krájame na trojuholníky.

Náplň:

Želatínu namočíme do studenej vody. Čučoriedky a džem krátko prevaríme, odstavíme, primiešame napučanú želatínu a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme, primiešame jemný tvaroh a vychladnuté prevarené čučoriedky. Rozotrieme na rozkrojený kakaový plát potretý čučoriedkovým džemom. Plát je vložený do kapsľového rámu alebo do plechu so zvýšeným okrajom. Priložíme druhá časť plátu. Zákusok ozdobíme šľahačkou a trojuholníkom čokolády. Na tanieri môžme dozdobiť džemom a čučoriedkami.

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama