Ja som včera robila: 2kg jahôd, 1 kg cukru, šťava z 1 citróna (dala som na záver).. Hustotu si určíš sama tým, ako dlho ho varíš
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som včera robila: 2kg jahôd, 1 kg cukru, šťava z 1 citróna (dala som na záver).. Hustotu si určíš sama tým, ako dlho ho varíš
Ahoj, ja robim jahodový takto, ak chcem veľmi sladký , tak dávam na kilo jahod 750g cukru ak nie veľmi tak 500g
jahody si deń vopred/24h pred varením/ pokrajam a pocurujem vo veľkom hrnci, zaťažím tanierom , aby jahody zostali na spodku a dookola bola šťava, na druhý deň to varím, najskor necham všetko prevrieť vo veľkom hrnci a potom si to dám slabšie , na panvicu si odoberám približné množstvo n ajeden pohár,asi 3-4naberačky a takto varím do zhustnutia-toto je v pripade že chces aj s kúskami jahod, ak chces bez kúskov tsk to ešte predtým rozmixujem, dávam do horúcich pohárov horúci džem a obrátim hore dnom
ja do toho nedávam nič iné, ono sa to v tomto prípade dosť zvarí, ale tá chuť je úžasná
ak chceš rýchlejší spôsob kúp si v potravinách GELFIX 2:1 je to prípravok na džemy a podľa návodu spravíš..jahody rozmixovať alebo popučiť potom pridať gelfix a 500g cukru variť 5 min a dávať do pohárov zavrieť a otočiť
robim ako narciska s Gelfixom, len cast jahod popucim, cast necham celych...
Dakujem pekne za rady
Tiez som si prave googlila nieco o tom gelfixe, tak to asi skusim s tym
Len mi prosim este poradte kolko potrebujem jahod na 20poharov? Alebo kolko dzemu spravim napr. z 1kg jahod?
Este raz vdaka!
Ahoj Zuzka, keď si dobre pamätám z minulého roku, tak mi z 1kg jahôd pri použití Gelfixu s pomerom 1:1 vyšlo cca takto: 3x pohár od tatarky s objemom 315ml + 1x pohár od detskej výživy. Trochu záleží aj na množstve ako plníš pohár, ja dávam cca 1cm pod okraj pohára. Na dvadsať pohárov to odhadujem na 5-6kg jahôd.
mne vyšlo 4 poháre 450ml z 2 kg jahôd+1 kg cukru
ziadnu chemikaliu netreba davat jeme jej aj tak dost..len jahodky a cukor a citronovu kyselinu..tak varim ja..do ziadneho dzemu nedavam ziadny gelfix..popucit alebo pomixovat jahody..pridat cukor podla chuti..kto ako ma rad..a varit..penu pozbieram a hustotu si urcim tym ako dlho varim..a je mnamkovy..to mi verte..nedavajte ziadny gelfix...
súhlasim s Dadkou1...je vyborny
Ahojte sikulky, opat k vam idem po radu Chcela by som si spravit domaci jahodovy dzem, aby som nim mohla potierat korpusy mojich torticiek Ale este nikdy som nic take nerobila, ani nezavarala ani nic hihi, vsetko je raz poprve, vsak?
Tak by som vas chcela poprosit, o nejaky mnamkovy recept (iba samotne jahody, ziadne dalsie ovocie...) a aj postup, pripadne nejake rady na co si dat pozor a tak... A ako docielim, aby nebol ani moc husty a ani moc riedky? A kolko jahod potrebujem, ked chcem 20 poharov (400-450ml)? Vopred dakujeeeem!