reklama

Jahodovo-šľahačkový zákusok

Pridal/a Jana Nociarova dňa 27. 05. 2013 - 23:06 - Recepty Jana Nociarova
Jahodovo-šľahačkový zákusok, Recepty na zákusky, Jana Nociarova

Jana Nociarova | Jahodovo-šľahačkový zákusok


reklama

Lahodný šľahačkový zákusok plný jahôd.

Ingrediencie
Cesto:
140 gramov maslo
100 gramov práškový cukor
1 kus vanilkový cukor
3 kusy vajce
160 gramov polohrubá múka
1 čajová lyžička prášok do pečiva
50 millilitrov mlieko
Krém:
8 kusy želatína plátková
500 gramov jahody čerstvé
1 polievková lyžica jahodový džem
250 gramov tvaroh jemný
500 millilitrov smotana na šľahanie
Postup

Cesto: Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne zašľaháme žĺtky, preosiatu múku s kypriacim práškom a následne prilejem mlieko. Musí sa to všetko pekne spojiť. Potom pridáme sneh z bielkov. Rozotrieme na plech a pečieme pri 180 asi 10 min alebo podľa skúseností s vašou rúrou. 

Krém: Plátky želatíny dáme napučať podľa návodu. Jahody pokrájame na menšie kúsky a pár najkrajších jahôd nakrájame na plátky, aby sme ich dali na vrch pod želatínu. Tvaroh ochutíme cukrom, pridáme džem a pridáme vyšľahanú šľahačku. Plátky želatíny rozpustíme, z tvarohovej hmoty odoberieme asi 5 lyžíc a zapracujeme do toho želatínu. Potom to celé spojíme so zvyšnou hmotou. Pridáme jahody a pekne uhladíme.

Necháme trochu stuhnúť a potom na vrch poukladáme plátky jahôd a zalejeme červenou želatínou. Necháme poriadne zatuhnúť a pokrájame na pekné rezy.

Doplňujúce poznámky

Vždy, keď objavím nový recept musím ho vyskúšať, vychytať tomu muchy, no a tu som urobila len máličko zmien oproti originál receptu, ale je skvelý.

Výnos
1 plech
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 1.7 (3 hlasov)

reklama


reklama

atinafh, Ut, 28. 05. 2013 - 08:19

Vyzerá skvelo mnaaam...urcite by som si pochutila a určite nie len preto, ze som prave na nemocničnej strave...musím vydržať, kým si nieco faaajne upeciem...tento stavnaty zákusok bude urcite ako prvý... Úsmev

bea26, Ut, 28. 05. 2013 - 10:14

Vyzerá to dobre, len ste nenapísala koľko tvarohu sa dáva. Dáva sa jeden tvaroh?

trnko, Ut, 28. 05. 2013 - 10:58

Opisujem z Dobrého jedla: 250 g nízkotučného jemného tvarohu, 500 ml smotany na šľahanie

trnko, Ut, 28. 05. 2013 - 11:00

Nevadí Jani.
Robievam ho z 500g tvarohu a 2 práškové trval. šlahačky bez želatiny, plnka chutí ako pribináčik. Vyplazený jazyk

Babetta, St, 14. 05. 2014 - 20:32

Vyzkouším, jen co mi uzrají jahody na zahrádce, vypadá skvěle. ÁnoTorta

Dnes som ho na MDD zvrtla,s čerstvými jahodami Bozkávam úžasný Bozkávam , ani 2 ,3.. kúsky nestačili. Urobila som ho v štvorcovom ráfiku 30x30. Akurát 25 ks kociek. To bola jediná dilema v akom rozmere plechu to upiecť, aby to malo primeranú výšku piškóty a plnky. Díky za recept. ÁnoÁnoÁnoZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama