reklama

Vyprážané pirôžky

Pridal/a Mária Vašová dňa 19. 03. 2013 - 12:17 - Recepty Mária Vašová
Vyprážané pirôžky, Recepty na slané pečivo a koláče, Mária Vašová

Mária Vašová | Vyprážané pirôžky


reklama

Ak vám ostane zemiaková kaša, môžete z nej spraviť ďalšie jedlo

Ingrediencie
Cesto:
500 gramov zemiaky
1 kus vajce
500 gramov múka
  trocha soľ
Plnka:
150 gramov syr
150 gramov šunka
  klobása
Na vyprážanie:
  olej
Dokončenie:
  syr
Postup

Ahojte dievčatá! Určite sa Vám stáva/ako mne/, že Vám napr. z nedeľného obedu ostane zemiakové pyré. Chcela by som Vám poradiť, ako ho využiť. 

Do zemiakového pyré dám 1 vajce, trošku soli a hladkú múku toľko čo zoberú do seba zemiaky. Zmiešam a dostanem z toho zemiakové cesto. 

Na pomúčenom lopári rozvaľkám asi na 1/2cm hrúbku. Formičkou na pirohy vykrajujem kolieska, ktoré plním kúskom tvrdého syra alebo kúskom salámy, šunky, klobásky. 

Každé koliesko vložím do formičky, stlačím a tým sú vytvorené pirohy. 
Vyprážam na horúcom oleji do zlatista. Posypem syrom. 

Doplňujúce poznámky

Veľmi dobrá pochúťka, využijete zvyšnú zemiakovú kašu a môžete podávať s uhorkou, tat.omáčkou, ochutiť čili omáčkou alebo ako chuťovku k poháriku vínka. Prajem dobrú chuť!

Doplňujúce obrázky
Vyprážané pirôžky, Recepty na slané pečivo a koláče, Mária Vašová, 1

Mária Vašová

Celkový čas
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (2 hlasov)

reklama


reklama

super, ja som tak robila vyprážané guľky ale plnenej budú lepšie,

marta02, Ut, 19. 03. 2013 - 18:03

ja robím podobne zo zvyšných zemiakov, tzv. zemiakové krokety, dokonca som skúšala nastrúhať syr a priamo zamiešať do zemiakov a vypražiť, výborne chutia, nielen ako príloha ale aj samostatne.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama