reklama

Punčový krém do torty

mianc , 02. 12. 2012 - 23:03

reklama

Kočky potrebujem poradiť, nakoľko som takýto ešte nerobila. Zákaznička má požiadavku mať dvojposchodovú tortu. Spodok klasika piškotový plát a krém nugátový s banánom a druhé poschodie chce srdce a to punčové. Neviem si predstaviť ako urobiť punčovinu na poschodie torty, bojím sa, že mi to premokne na poťahovku na spodku, tak asi urobím len punčový krém. Ale potrebujem nejaký fajnučký receptík, poprípade radu, ako by som urobila punčovinu na poschodie. Ďakujem Vám krááááásne!!!! Bozkávam


reklama


reklama

jajce (bez overenia), Ne, 02. 12. 2012 - 23:21

ja som takúto tortu robila krstinovú - 2 poschodovú.... spodok bol nugát a banány a vrchné poschodie bola klasická punčová.... a nepremoklo to na poťahovku.... takže sa nemusíš báť..... to je aspoň moja skúsenosť.....
a už som robila aj svadobnú 2 poschodovú - celú punčovú..... nebola ani vystužená a dobre to držalo......
ale uvidíme čo poradia ostatné šikovné žienky ÁnoÁnoÁno

mianc, Po, 03. 12. 2012 - 20:16

ďakujem, ja som punčovinu ešte ako tortu nerobila, tak mám z toho väčšie obavy ako sa vydarí.. Veľký úsmev tak poskúšam, čo mi vy kočky poradite!!! Úsmev

mianc, Po, 03. 12. 2012 - 20:29

ešte sa chcem spýtať či si robila klasický punčový ako rez alebo máš nejaký svoj receptík, ak Ťa môžem oň poprosiť, ďakujem Bozkávam

Katie, Po, 03. 12. 2012 - 07:39

ja robievam punčovú tortu presne tak ako rezy, len pomedzi korpusy navyše pridámˇtroška višňového krému, aby to nebol len taký veľký koláč, ale fakt ako torta, veľmi dobre to spolu ladí s tým punčom, všetci si to chvália....a nemusíš sa báť že ti punčovina presiakne na spodok....držím ti palce ÚsmevÚsmevÚsmev

Katie, Po, 03. 12. 2012 - 22:34

400 ml šťavy z višňového kompótu uvarím zo zlatým klasom, nechám vychladnúť. Vymiešam 250g masla a 160g práškového cukru a potom to postupne zmiešavam s tým vychladeným zlatým klasom. Plnka je fajnová, nie moc sladká, taká akurát. Takisto robím aj ostatné ovocné plnky, akurát keď je v tej príchuti puding, tak to robím s pudingom - čiže jahodovú šťavu s jahodovým pudingom a podobne... :)

mianc, Po, 03. 12. 2012 - 22:42

ďakujem, si zlatá!!! Isto odskúšam Úsmev ďakujem!!! TlieskamTlieskamTlieskam

mianc, Po, 03. 12. 2012 - 20:12

aj mňa zaujal ten višňový krém TlieskamTlieskamTlieskam isto by som vyskúšala..
ďakujem za radu!!! Úsmev

Ja robievam puncovy krem velmi casto - uz sa nam klasicka puncova torta zunovala. Uvarim si zo Zlateho klasu husty krem ale do mlieka pridam rumovu a puncovu aromu. Urobim ho aj s cukrom aby som nemusela pridavat cukor do masla. Vyslaham maslo a vychladnuty krem po lyzickam donho zaslaham. Mozes pridat aj trochu rumu. Je vyborny jemny a vsetkym chuti. Nie je to klasicka puncova torta, ale inak sa nazvat neda. Hambím sa Zvysok urob tak ako robievas. Ak sa bojis, aby ti puncova torta nepromokla - daj ju na kartonovu podlozku obalenu potravinarskou foliou a potom umiestni na spodne poschodie. Nic ti nepromokne. U mna to funguje vzdy Mrkám . Nech sa podari. Áno

mianc, Po, 03. 12. 2012 - 20:32

môžem Ťa poprosiť o receptík na ten punčový krémik? Úsmev ďakujem!!!! ÚsmevÚsmevÚsmev či pomer množstva zodpovedá klasickým maslovým krémom?
isto vyskúšam Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama