reklama

Trdelníčky

Pridal/a cililing dňa 28. 11. 2012 - 09:57 - Recepty cililing
obrázok k receptu

reklama

Vyzerajú zložito, ale sú jednoduché.

Ingrediencie
Cesto:
80 gramov maslo
300 gramov polohrubá múka
1⁄4 čajová lyžička soľ
3 kusy žĺtok
20 gramov droždie
5 polievkové lyžice práškový cukor
2 polievkové lyžice rum
Ostatné:
  olej
  kryštálový cukor
  škorica
  bielok
  orechy
Postup

V mlieku s cukrom si rozdrobíme droždie.

Vyšľaháme maslo do peny a pridáme žĺtka, pridáme ostatné suroviny+kvások a vypracujeme cesto.

Posypať múkou a nechať vykysnúť (ja som nechala 45 min) vykysnuté cesto ešte prepracujeme.

Urobíme si valčeky (hrubé asi ako ceruzka) a namotávame na šamrolové trubičky. Ja som skúsila aj na zaváracie fľašky lebo som chcela mať veľké ale pri pečení sa trhali, čiže lepšie na tie šamroltrubky. Pomastila som ich predtým olejom.

Potom ich pováľame v kryštálovom cukre zmiešaným so škoricou, potrieme bielkom a ešte vyváľame v pomletých orechoch.170-180°C.

Ešte teplé posypeme práškovým cukrom so škoricou

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

preco si menila tuk? v povodnom recepte je aj mast. Len zo zvedavosti sa pytam

jaaaj, prepac, az teraz som si vsimla, ze ten link na fotopostup si nedavala Ty.
zajtra idem skusat
normalne sa mi nechce verit, ze by sme si spravili trdelnicky doma. Úsmev tie kupovane sa nejak kazia, davno som nejedla fakt dobry. tak som zvedava na toto. este raz vdaka

anusa, Št, 29. 11. 2012 - 08:52

mne dcérka nosí zo Skalice rožteky robené na tento princíp a tie sú fantastické aj toto vyzerá vynikajúco Tlieskam

stankad, Pi, 30. 11. 2012 - 08:26

môj muž ma stále otravuje, nech mu spravím trdelník a teraz už môžem TlieskamTlieskamTlieskam ďakujem Bozkávam za receptík ale aj za postup Bozkávam

Sigetka, Ut, 04. 12. 2012 - 23:05

Super nápad s tými trubičkami, ja som kedysi robila trdelníky na rúčke na motyku zavesenej na okrajoch plechu, ale niekedy mi to celé padlo, tak som to vzdala, tieto som robila v nedeľu z 2kg múky, a ako som ich vyberala z rúry, tak sa stihli jesť, takže ani neviem, aké sú po vychladnutí. Mne sa to cesto zdalo dosť mastné, moje pôvodné také nebolo. Ale po upečení mi to vôbec nevadilo, to cesto bolo úžasné. Odporúčam všekým, ktorí nemajú radi krémové.

AnaP, Št, 06. 12. 2012 - 00:30

Ja som sem dala recept na trdelníčky v trošku vylepšenej verzii ešte v r. 2010.Neviem ako to pretiahnuť sem na stránku,tak kuk do môjho albumu a sú tam aj s obrázkom,ako vyzerajú pri vkladaní do rúry.Možno sa niekomu zapáčia aj tie moje ÚsmevZlomené srdce Anka

ahoj, trdelniky milujiiiii Zlomené srdceVyplazený jazyk , ale v receptu mi chybi kolik mleka na ten kvasek Smútok ??? diky za odpoved Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama